DESNICA SLAVI

HASANBEGOVIĆ LIKUJE U STOŽERU BRUNE ESIH, NAJAVIO DA OSNIVAJU STRANKU: ‘Ovo nije poraz Drage Prgometa nego Andreja Plenkovića’

U stožeru Brune Esih, kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu, u nedjelju nakon objave rezultata izlaznih anketa za lokalne izbore vlada zadovoljstvo te je pljeskom oko stotinjak okupljenih pozdravljena objava postotaka prema kojima Esih dobiva nešto više od 10 posto, a njezina lista za Gradsku skupštinu nešto više od sedam posto.

“Što je učinjeno, učinjeno je. Mi smo moralni pobjednici”, izjavila je Bruna Esih.

Esih: Nije isključeno ni stvaranje nove političke opcije

“Vrlo smo zadovoljni rezultatima, nema razloga za bilo što drugo.  Pitaju me očekujem li i bolje rezultate na kraju – naravno da bi bilo lijepo, ali i s ovima smo jako zadovoljni”, rekla je Esih Hini.

Istče da prije mjesec dana nisu ni znali da će biti “dio ove priče” niti kamo ih ona vodi.

“Samo smo imali jasan cilj i odgovornost prema svojim biračima i tako ćemo i dalje. I ako će to tražiti jednu potpuno novu priču, novu političku opciju, dakako, ni to nije isključeno”, kazala je Esih upitana o budućim planovima.

Hasanbegović: “Ovo je spektakularan rezultat”

Zlatko Hasanbegović, nedavno isključen iz HDZ-a zbog toga što se kandidirao na nezavisnoj listi Brune Esih, nije krio zadovoljtsvo činjenicom što je ona dobila gotovo dvostruko više glasova od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

“Više sam nego zadovoljan. Može se reći da se radi o spektakularnom rezultatu. Posebno što se iza nas nije našla nikakva stranačka mašinerija. Rezultati izbora potvrdili su političku utemeljenost gospođe Esih. Poražavajući rezultat Drage Prgometa zapravo nije njegov poraz, riječ je o osobnom rezultatu premijera Plenkovića koji je osobno naložio i nametnuo Prgometa mimo volje pristaša i članova HDZ-a u Zagrebu”, prenosi RTL izjavu Hasanbegovića iz stožera Brune Esih.

“Potpuno je jasno, lokalni izbori, a posebice u Zagrebu, u svjetlu poznatih okolnosti, imali su izraziti nacionalni značaj. Ovdje se nije odlučivalo samo o komunalnim problemima, već su građani davali jasnu ocjenu hrvatskih političkih elita. Ono što su birači sada imali priliku birati u Zagrebu, na sljedećim izborima – iste ove ljude, načela i vrijednosti koje zastupaju – moći će birati u cijeloj domovini, od Vukovara do Dubrovnika i od Istre do Međimurja”, rekao je Hasanbegović.

ESIH OBJASNILA ZAŠTO JE ODBILA PLENKOVIĆA: ‘Nije mi mogao jamčiti jednu stvar, ostajem dosljedna idealima’

Oduševljenje Kerumovim vodstvom

Pristaše Brune Esih pljeskom su pozdravile i rezultate za Split gdje je u vodstvu Željko Kerum.

Prema rezultatima izlaznih anketa, Esih je bolja od HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Drage Prgometa koji ima 5,75 posto, a HDZ-ova lista za skupštinu jača je od liste Brune Esih jer dobiva 10,52 posto.

Povratak na Net.hr