Play ponuda

'POČINJE RAT U GRADU': / Tako je na petokraku reagirala Riječanka, članica Domovinskog pokreta; Poslala je i pismo ministrici kulture

Image
Foto: Pixsell

Vedrana Spadoni, članica Domovinskog pokreta,

21.9.2020.
12:02
Pixsell
Play ponuda

Riječanka Vedrane Spadoni, inače članica Domovinskog pokreta Miroslava Škore, na svome je Facebooku objavila poruku kojom je kritizirala postavljanje skulpture "Spomenik crvenoj Rijeci - samoobrambeni spomenik", autora Nemanje Cvijanovića koja je na vrh Riječkog nebodera postavljena u okviru programa Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.

"Pod okriljem mraka nikla zvezda petokraka. Počinje rat u gradu. Tko sije vjetar, žanje oluju", napisala je Spadoni uz fotografiju umjetnika čija je crvena petokraka zvijezda bila povod i za jučerašnji mirni prosvjed.

Image
SPOMENIK CRVENOJ RIJECI: /

U sklopu programa Europske prijestolnice kulture na neboderu osvanula partizanska petokraka

Image
SPOMENIK CRVENOJ RIJECI: /

U sklopu programa Europske prijestolnice kulture na neboderu osvanula partizanska petokraka

No, za razliku od prosvjednika, Spadoni je, uz komentar koji bi se mogao protumačiti kao poziv u rat, poslala i pismo ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek, u kojem traži sankcije, uklanjanje radova i prestanak financiranja stranke Nova ljevica, kojoj Cvijanović pripada.

"Štovana ministrice kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, pozivam vas da se javno očitujete na činjenicu da Ministarstvo financira javnim novcem i promiče političko djelovanje člana stranke Nova ljevica Nemanje Cvijanovića. Isti je bio i kandidat Nove ljevice na izborima za Sabor 2020. Neprihvatljivo je da se pod paravanom umjetničkog natura simbolika osuđenih totalitarizama, a za distribuciju komunističke propagande koristi i sustav javnih Gradskih knjižnica Rijeke. Imamo presedan da se jednoj radikalnoj političkoj platformi omogućava imunitet u grubom nasrtaju na temelje hrvatske demokracije. Tražim sankcije, uklanjanje radova političara Nove ljevice iz javnog prostora uz ispriku hrvatskoj javnosti", poručila je Spadoni ministrici.

Play ponuda
Play ponuda