Umjesto klasične Povorke ponosa, ove godine održava se Pride ride, povorka na biciklima, koja je krenula u Parku stara Trešnjevka od 17:30 sati.  Među okupljenima su i Sandra Benčić, saborska zastupnica i jedna od čelnica platforme Možemo, kao i Danijela Dolenec, nova načelnica zagrebačkog Stožera i zamjenica gradonačelnika. Pride je okupio oko 5000 ljudi

Pride ride ove će se kretao rutom: Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park). U 18:25 nastupa bend Pocket Palma, a kraj programa bio je u 20 sati.

Pod budnim okom policije

PU zagrebačka najavila je kako će "Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima", osiguravati Povorku, "audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja".

Zabrinuti žalbom Vlade na odluku suda

"Kada smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke", objavile su organizatorice i poručile kako će proslaviti i presudu koja životnim partnerima i partnericama omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojitelji, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade koja se na to odlučila žaliti.