POČEO JE UDARNI VIKEND NA AUTOCESTAMA: / Usprkos koroni, kolone u smjeru mora su kilometarske

Iz Hrvatskog autokluba poručuju da se gužve očekuju tijekom cijelog vikenda u oba smjera na svim autocestama

31.7.2020.
18:40
ilustracija, Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Posljednji vikend u srpnju po tradiciji je udarni što se tiče dolaska turista u Hrvatsku i gužvi na graničnim prelazima i pred naplatnim kućicama. Usprkos tomu što je epidemija koronavirusa ove godine značajno utjecala na turističku sezonu i (ne)dolazak gostiju, gužve na cestama danas nisu izostale, što je vjerojatno bilo frustrirajuće za vozače, ali i ohrabrujuće za domaće turističke djelatnike.

Pred naplatom Lučko vozi se u koloni

Štoviše, oko 16 sati pred naplatnim kućicama Lučko i Demerje, na ulazu odnosno izlazu iz Zagreba, stvorile su se kilometarske kolone, a povremeno bi nastajali i prometni čepovi na zagrebačkoj obilaznici.

U 17.50 sati, prema informacijama Hrvatskog autokluba, pred naplatnim kućicama Lučko u smjeru mora vozilo se u koloni iz smjera Jadranske avenije, dok je u smjeru Zagreba kolona bila duga oko jedan kilometar. Pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, a povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

HAK je u 17.50 upozorio i na prometnu nesreću između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, zbog čega je kolona vozila u pokretu duga oko 4 kilometra.

Gužve se očekuju tijekom cijelog vikenda

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini graničnih prijelaza moguća su duža čekanja. Iz HAK-a poručuju da se gužve očekuju tijekom cijelog vikenda u oba smjera na svim autocestama.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, tijekom jutra već su zabilježena čekanja, a tako će biti i u subotu 1. kolovoza. Tijekom cijele subote očekuje se vrlo gust promet u smjeru juga, ali i unutrašnjosti.

Pojačan je promet na važnijim cestama osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta te na dionicama cesta na kojima se vozi uz privremenu regulaciju prometa - priopćili su iz HAK-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali