ZAVRŠIO SASTANAK PLENKOVIĆA I ZNANSTVENOG SAVJETA: / Beroš na pressici otkrio da neće biti popuštanja, ali ima novost o cjepivima

Ministar Beroš kazao je kako nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, no da su svi suglasni kako mjere ne treba pooštravati niti popuštati

10.2.2021.
16:21

Andrej Plenković se u 14 sati sastao sa Znanstvenim savjetom na kojoj se razgovaralo o cjepivu, a nagađalo se i o mogućem popuštanju mjera do kojega bi trebalo doći 15. veljače.

Podsjetimo, ranije su iz Vlade i Stožera najavili da bi, s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i koronabrojke koje su kontinuirano u padu, sljedećeg ponedjeljka moglo doći do popuštanja mjera.

Pressica nakon sastanka:

Javnosti se prvo obratio ministar Beroš.

"Mjere nisu bile u fokusu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju da se treba cijepiti s cjepivom koje imamo. Sva su sigurna", rekao je ministar Beroš.

"Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba pooštravati, ali ne treba ni popuštati", dodao je ministar.

Stigao britanski soj u Hrvatsku

Danas je objavljeno da je u Hrvatsku stigao britanski soj korona virusa, koji se puno brže širi i već imamo potvrđenih osam slučajeva, pa je pitanje hoće li novi soj utjecati na odluku savjeta i Stožera oko popuštanja mjera, ukoliko je do toga uopće trebalo doći.

"Danas ćemo imati Znanstveni savjet Vlade gdje će se razgovarati o tome. Moramo uzeti u obzir i vremensku prognozu koja najavljuje vrlo niske temperature. Sve to ćemo uzeti u obzir. Nova varijanta je, čini se, prisutna od 20. siječnja, koliko znamo. U tih nekoliko tjedana možemo konstatirati da brojevi ne rastu, već padaju. Možda ne u stopama kao u početku, ali i dalje padaju. Oko ovog pitanja će se još puno govoriti kako bismo donijeli odluku koja će s jedne strane zaštititi ljude, a s druge odluku koja mora biti racionalna, i kad je u pitanju zaštita zdravlja i ekonomske aktivnosti", rekao je danas na presici Stožera Davor Božinović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali