Play ponuda

POČELA JE GRADNJA KUĆA / Napokon je krenula obnova na Baniji, a s njom i suze radosnice: 'Bio je to šok, nisam vjerovao!; Srce nam je veliko kao kuća...'

'U ovom trenutku imamo potpisan ugovor s izvoditeljem za prvih 30 kuća, u ponedjeljak potpisujemo za sljedećih 30 i kroz 15 dana za još 30. Znači ukupno 90 kuća će biti potpisano do kraja veljače', rekao je državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek

4.2.2022.
20:10
Play ponuda

U Lekeniku uskoro počinje i obnova druge kuće, javlja RTL. Iz Središnjeg državnog ureda za obnovu koji vodi gradnju kuća na Baniji, poručuju da je ova prva od 400 planiranih koje bi se izgradile u ovoj godini. Prvo se rade montažne, a potom kuće klasične gradnje.

''U ovom trenutku imamo potpisan ugovor s izvoditeljem za prvih 30 kuća, u ponedjeljak potpisujemo za sljedećih 30 i kroz 15 dana za još 30. Znači ukupno 90 kuća će biti potpisano do kraja veljače'', rekao je državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Image
KRENULO JE /

Počela je obnova prve kuće na Banovini! 'Obnova će se sljedećih dana, tjedana i mjeseci u djelu izgradnje zamjenskih kuća intenzivirati'

Image
KRENULO JE /

Počela je obnova prve kuće na Banovini! 'Obnova će se sljedećih dana, tjedana i mjeseci u djelu izgradnje zamjenskih kuća intenzivirati'

Šok kada su ga zvali na potpisivanje ugovora

''Izbrali smo drvenu, montažnu kuću model 2. Izolacijski je kuća solidna, ima dovoljno kvadrata, zadovoljan sam s tim'', rekao je Dražen Vratarić iz Lekenika, a opisao je i trenutak kada je saznao da će se izgradi zamjenska kuća.

''Bio je to šok. Kad su mi rekli da će biti potpisivanje ugovora ovaj tjedan, nisam vjerovao.  Ali evo, danas smo potpisali, u utorak počinju radovi'', rekao je emotivni Vratarić.

Opisao je i trenutak kada je saznao da će se izgradi zamjenska kuća. ''Bio je to šok. Kad su mi rekli da će biti potpisivanje ugovora ovaj tjedan, nisam vjerovao.  Ali evo, danas smo potpisali, u utorak počinju radovi'', rekao je emotivni Vratarić.

U kući će živjeti on, supruga i sin. Supruga Marija već lagano razmišlja i o namještaju, ali  nije ga još kupila jer ga nema gdje staviti.  ''Osjećam veliku sreću. Jedva sam čekala. Sretna sam, svima hvala od srca'', kazala je vlasnica kuće. Vratarić kaže kako je rok 120 dana, no njemu je najbitnije da se s gradnjom počne i da se kuća napravi. Upitan je li obnova previše kasnila, rekao je kako mnogi drugi i dulje čekaju od njega. 

''Papiri najdulje traju, dok se to sve riješilo. Onda je išlo lakše'', rekao je Vratarić.

Gradnja zamjenskih kuća počela je i u Sisku, a zvukovi motorke i čekića najljepši su koje su Danijela i Goran Kucko čuli u posljednjih godinu dana, piše RTL.

Predano 1035 zahtjeva

"Fenomenalno! Supruzi i meni je srce veliko kao kuća. Još veće od ove kuće šta će bit", kazao je Goran. Kuća će biti montažna od 55 kvadrata.

"Zato što sam ja rekla da se sad više bojim zidane. I rekli smo montažna, i brža je za izgradnju, da se uselimo u topli dom,  i za državu i povoljnija, jeftinija", rekla je Danijela.

Inače, za izgradnju zamjenskih kuća na Banovini predano je 1035 zahtjeva.

Play ponuda
Play ponuda