POBUNA U PODRUŽNICI STRANKE RUŽE TOMAŠIĆ: / 'Izgleda da je Miroslav Škoro uspio uništiti suvereniste'

Podružnica Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista u X. (dubrovačko-neretvanskoj) izbornoj jedinici jednoglasno je raspuštena

15.6.2020.
8:40
Damjan Tadić/CROPIX/POOL/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista u X. izbornoj jedinici jednoglasno je raspuštena, a Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na mjesto predsjednice HKS Dubrovnik, priopćeno je u ponedjeljak iz te podružnice.

Martinović Mamić zatražila je i ispis iz članstva stranke, a razlog svemu tome su planirani neprihvatljivi i po stranku štetni aranžmani u X. izbornoj jedinici, stoji u priopćenju.

'Ponižavajući način odabira kandidata'

Odlukom središnjice HKS-a koju joj je, kaže, potvrdio predsjednik te stranke Marijan Pavliček i dopredsjednica Ruža Tomašić, dogovoreno je da će, ukoliko bude izabrana, u Sabor umjesto Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici ići Marko Milanović Litre.

"O tome su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS u dogovoru sa Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS) u ime HS, po njihovom dogovoru sa čelnikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom", navodi Martinović Mamić.

"Takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući, a nije niti u skladu sa Statutom stranke", kaže. Iako je takav dogovor zakonski moguć, nije, poručuje, moralan i prihvatljiv članovima podružnice.

'Birači koji glasuju za Tomašić bit će prevareni'

Martinović Mamić smatra da će takvim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu, s obzirom da je Tomašić već odlučila kako će ju u Europskom parlamentu nakon odlaska u mirovinu od 30. lipnja 2021. mijenjati predsjednik HRAST-a. Nekorektnim smatra da netko iz druge izborne jedinice, konkretno iz Zagreba, ide na listu njihove X. izborne jedinice. Tvrdi da joj je Tomašić u telefonskom razgovoru rekla da ne vidi ništa sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide Milanović Litre jer "i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi".

"Stranka je uništena kao i njena reputacija, a izgleda kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uspio uništiti HS", ustvrdila je Martinović Mamić.

Jednoglasna odluka o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik donesena je na sjednici tog tijela 7. lipnja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali