POSLALI OTVORENO PISMO

POBUNA PROTIV MJERA STOŽERA: Oni tvrde da se rade pokusi nad ljudima: ‘Nezakonite su, nepravilne, neodgovorne i nemoralne’

Stožer OUČ Karlovac poslao je otvoreno pismo u kojemu tvrdi da su epidemiološke mjere uvedene zbog epidemije koronavirusa ‘nezakonite, nepravilne, neodgovorne, nemoralne, neetičke’

Znate li što je Stožer OUČ – Stožer za obranu Ustava i čovječnosti i djeluje u Karlovcu? Ne znamo ni mi jer nismo mogli provjeriti tko se krije iza otvorenog pisma upućenog Vladi RH, predsjedniku, ministru zdravstva i načelniku Nacionalnog stožera civilne zaštite, piše KAportal. Pismo je dobio i KAportal, uredno preporučenom pošiljkom HP-a u kojoj je, uz otvoreno pismo u kojem se tvrdi da su mjere “nezakonite, nepravilne, neodgovorne, nemoralne, neetičke” i “Izjava o uskraćivanju davanja pristanka na donesene hitne mjere u vezi sa SARS-COV2”.

Radi li se o nekoj ozbiljnijoj inicijativi ili tek nekome tko ima previše vremena i misli da je epidemija besmislica, treba tek vidjeti no vrijedi zabilježiti da se netko doista potrudio da složi osam stranica sitno tiskanog teksta, u njemu “izelaborira” da su mjere Stožera “pokusi nad ljudima”, kao i da Vlada “krši Ustav RH, Opću deklaraciju o bioetici i ljudskim pravima UN-a, Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, Povelju EU-a o temeljnim pravima i Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine”.

ĐIKIĆ PONOVNO IZNIO CRNE PROGNOZE: ‘Stožer je potpuno zakazao. Epidemija će kod nas trajati duže i odnijet će više života’

Uskraćivanje pristanka

Uz tekst, “Stožer OUČ” Karlovac odaslao je i nešto što naziva “Izjava o uskraćivanju davanja pristanka na donesene hitne mjere u vezi sa SAR-COV2”.

U njoj se, uz ostavljeno mjesto za ime, prezime i potpis navodi da potpisnik “izričito uskraćuje svoj pristanak na hitne mjere koje je donio Stožer, Ministarstvo zdravlja i Republika Hrvatska. Nadalje, potpisnik bi, kako je zamislio Stožer OUČ, ovime trebao uskratiti pristanak da bude “predmet medicinskih i znanstvenih pokusa”, protiv je testiranja PCR testom kao dijagnostičke metode, protiv mjerenja temperature, protiv samoizolacije ako nema nikakvih kliničkih simptoma bolesti, protiv držanja distance i protiv obveznog nošenja maski za lice.

Uglavnom, netko je ljudska prava shvatio na sebi svojstven način i naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje. No zabrinjavajuće je da kao i četiri milijuna izbornika, sad imamo isto toliko epidemiologa, ustavnih stručnjaka i liječnika. U svakom slučaju, Stožer OUČ, ma tko god se iza toga nalazi, nas je dobro zabavio a jesu li njihovi zahtjevi opravdani, vi prosudite sami.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr