IMA LI ZAINTERESIRANIH?

OGLAS SPLITSKOG RESTORANA RAZJARIO INTERNET: ‘Tražimo seksi djevojku s čijeg će golog tijela gosti jesti sushi’

Kad se pojavio oglas u kojem jedan splitski restoran traži zgodnu mladu djevojku koja će gola ležati na stolu, nismo dugo trebali čekati reakciju javnosti.

Pravu buru na društvenim mrežama izazvao je jedan oglas putem kojeg splitski sushi bar traži – stalak na stolu. Međutim, ne radi se o bilo kakvom stalku za sushi već o – obnaženom ženskom tijelu.

NA POSAO.HR OSVANUO NEOBIČAN OGLAS: Traže se Pokemon treneri

Oglas glasi ovako:

‘Glumi se stalak za hranu na stolu. Leži se dva puta po sat vremena dok gosti skupe hranu, pa se odlazi u backstage dok se pripremi druga postava. Ne mora se biti potpuno gola/intimni dijelovi mogu biti pokriveni naljepnicama i listićima. Uvjet je naravno izuzetno zgodna hostesa.’

‘Produžetak rodne stereotipizacije’

Iako je ovakav način ‘posluživanja’ i nije tako neobičan u orijentalnim restoranima diljem svijeta, u Hrvatskoj je, posve očekivano, izazvao pravu buru reakcija.

‘Strašno mi je pretvaranje žene u objekt, dakle, ovdje bi trebala glumit stol, ležeći polugola, ali kao ne potpuno gola, i mora bit izuzetno zgodna, zato se svi i čude kad dođe do nasilja nad ženama. Ovo je samo produžetak rodne stereotipizacije u kojoj su žene objekti i pasivne, a muškarci subjekti i aktivni i koje za posljedicu imaju štetnu percepciju na sustav vrijednosti primatelja’, komentirala je za Slobodnu Dalmaciju aktivistica za prava žena Tanja Radmilo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr