Po kućama provjeravaju tko ima uši u kosi!

23.3.2012.
16:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Kad su obavijestili da djeca imaju uši, mi smo ih tretirali i dobili čak i liječničku potvrdu da ih nemaju. Potom su poslani kući iz vrtića, nakon čega smo ponovo kupili preparate, no ponovilo se da su djecu ponovo poslali kući. Pravi šok uslijedio je kad su došli djelatnici Zavoda i tražili da nas pregledaju, ja ne znam možete li zamisliti tu sramotu. Nikada ranije nisam ni čula da idu po kućama'', ispričala je jedna ogorčena majka.

Doznaje se i kako su nakon svega ukućani morali ponoviti tretiranje, ali i ići liječniku opće medicine kako bi dobili potvrde da su očišćeni od ovih nametnika. Da je doista riječ o presedanu potvrdila je i Silvija Kretonić iz Epidemiološkog odjela Zavoda, koja kaže da nemaju praksu izlaska na teren osim u slučaju sumnje da se uši ne povlače ni nakon tjedan dana, a što je u privatnom vrtiću bio slučaj.

S obzirom na sumnju odgojiteljice, kaže, obavljen je pregled članova kućanstva i to nakon što su upozoreni da problem ušiju kod obitelji traje već dva mjeseca, piše Glas Slavonije.

''Nakon tog vremenskog razdoblja moguće je da prijeđe u epidemiju i naš je zadatak iskontrolirati sve koji dolaze u kontakt s oboljelom osobom, iako ponavljam da mi zbog ušiju inače ne izlazimo na teren. Problem ušiju u vrtićima i školama događa se, no nismo imali slučajeva da smo obavljali tretiranje u bilo kojoj takvoj ustanovi, odnosno u obitelji'', rekla je Kretonić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali