Netko iz publike je premijeru dobacio: 'Gdje ti je Pupovac?' na što je premijer hladno odgovorio: 'U Zagrebu'

Premijer Andrej Plenković u srijedu je na Plitvičkim jezerima, odvojeno od predsjednika Republike, položio vijenac ispred spomen-obilježja Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata, hrvatskom redarstveniku koji je stradao u akciji Plitvice prije točno 30 godina.

Spomen na prvu žrtvu rata

"Danas na 30. obljetnicu krvavog Uskrsa, na spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su prije 30 godina slijedom naredbe predsjednika Tuđmana došli na Plitvice kako bi vratili policijsku postaju, pokazali da hrvatske snage i pravni poredak funkcionira na našem teritoriju. Obilježavamo i 30. godišnjicu pogibije Josipa Jovića, jednog od brojnih redarstvenika, policajca, branitelja, koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za slobodu.

Prije mjesec dana bili smo u Pakracu i tamo smo obilježili praktički početak Domovinskog rata i ovakvih operacija. Trideset godina kasnije naša vlada, potpredsjednik Tomo Medved, bio je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića gdje je stavio kamen temeljac za spomen dom i memorijalni centar kako bismo i tamo u tom kraju, odakle je puno branitelja bilo u ratu, iskazali poštovanje prema hrvatskim policajcima, redarstvenicima i njemu koji je prvi dao život za Hrvatsku. U ime Vlade želim im iskazati zahvalnost, poštovanje za slobodu koju su osigurali hrvatskom narodu i uvijek ćemo s dignitetom voditi računa o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu", kazao je premijer.

Pupovac u metropoli

No, spomen na taj tragični čin nije mogao proći bez incidenata. Naime, kako javlja Jutarnji list, netko je iz publike Plenkovića nakon govora pitao: "Gdje ti je Pupovac?" Premijer je na to dobacivanje hladno odgovorio: "U Zagrebu."