JEDNA OD TEMA - AGROKOR

PLENKOVIĆEV SUBOTNJI SASTANAK S MINISTRIMA I JANDROKOVIĆEM: ‘Najvažnije je da oni koji su prekršili zakon zbog toga i odgovaraju’

Premijer Andrej Plenković sastao se danas poslije podne u vladi s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, te predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Iz Vlade su za Novu TV objasnili da je u pitanju redovni sastanak premijera s ministrima. Teme sastanka bile su prva godišnjica Vlade Andreja Plenkovića, službeni put predsjednika Sabora Gordana Jandorkovića u Kanadu, ali i  Agrokor.

HDZ ČEKA PRILIKU DA RASPUSTI NEŽELJENO TIJELO: Čim DORH pokrene istragu protiv Todorića, istražno povjerenstvo se gasi?

Jandroković je nakon sastanka izjavio kako bi po njegovom mišljenju nakon otvaranja istrage u slučaju Agrokor saborsko istražno povjerenstvo trebalo prekinuti s radom, kako ne bi došlo do  preklapanja.

Evo zašto bi povjerenstvo trebalo prekinuti rad

”Do preklapanja će sasvim sigurno doći. Onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Mislim da bi trebalo doći do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora te dodao: ”Mislim da je najvažnije da oni koji jesu prekršili zakon, da zbog toga i odgovaraju”.

IVICA TODORIĆ: ‘Gospodine predsjedniče Vlade, ovo je realna slika vašeg čistilišta… Tko će odgovarati za ove ogromne štete?’

Ministrica Martina Dalić je za Novu TV komentirala smjene u HANFA-i: ”Vlada donosi svoje odluke u redovitoj proceduri. Pitanje smjene čelnika HANFA-e nije bilo na nekom službenom dnevnom redu Vlade, tako da bih to sve za sada držala u zoni spekulacija”.

Povratak na Net.hr