banner

PALA SU OBEĆANJA

PLENKOVIĆ U MOSTARU: ‘HDZ-ova Vlada je udvostručila sredstva za projeke u BiH; Čović izjavio: ‘Odužit ćemo se na izborima’

Čović je Plenkoviću obećao da će se odužiti zbog nesebične podrške na europskom putu izlaskom na parlamentarne izbore, jer je Hrvatima u BiH omogućeno da kao dijaspora glasaju na izborima u Hrvatskoj

Danas je premijer Andrej Plenković posjetio Mostar te se susreo s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Povod je 30. godišnjica osnivanja HDZ-a, a njihova poruka je da se zalažu za osnaživanje položaja Hrvata u BiH.

Kako prenosi Klix, Čović je Plenkoviću obećao da će se odužiti zbog nesebične podrške na europskom putu izlaskom na parlamentarne izbore, jer je Hrvatima u BiH omogućeno da kao dijaspora glasaju na izborima u Hrvatskoj.

“Euroatlantski put jedina je perspektiva za Hrvate u BiH i ne bi se odvijao ovakvom dinamikom da nismo dobivali takvu potporu”, prenosi Klix Čovićevu izjavu.

‘MORAMO BITI SOLIDARNI PREMA HRVATSKOM NARODU’: Hrvatska vlada daje 43 milijuna kn BiH za borbu protiv koronavirusa

ŠEF MOSTARSKE BOLNICE SLIKOVITO O KORONAVIRUSU: ‘Umisto sprijeda, uša nam je sazad’; A onda je malo prstom čistio zube…

‘HDZ-ova Vlada je udvostručila sredstva za projekte u BiH’

Čović je poručio kako će u kampanji parlamentarnih izbora u Hrvatskoj odužiti, između ostalog tako što će izaći na izbore. Plenković je pak izjavio da daje snažnu podršku BiH na putu prema EU te je otkrio da je njegova Vlada udvostručila sredstva za projekte BiH.

“U institucionalnom pogledu smo ojačali sve oblike suradnje. Posebno mi je drago da je ured u našem mandatu udvostručio sredstva za projekte u BiH”, rekao je Plenković te poručio kako je položaj Hrvata u BiH trajna obveza i trajna politika Hrvatske.

“Smatramo da treba učiniti određene napore koji će omogućiti učinkovito funkcioniranje BiH i ojačan položaj Hrvata… Iste teze ponovili smo na Evropskom vijeću. Dragan je učestvovao na videokonferenciji”, kazao je Plenković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako politika Hrvatske nikada nije bila da se miješa u dnevnu politiku BiH, Plenković je rekao: “Pitanje migrantske krize i balkanske rute mora se riješiti na grčko-turskoj granici.”

Time je, piše Klix, adresirao odgovornost migrantske krize na lijevu opciju koja je bila na vlasti u Grčkoj.

STAZIĆ I HRELJA KRITIZIRALI DONACIJU MOSTARSKOJ BOLNICI: ‘Bolnice u Hrvatskoj žive od kineskih donacija’

Povratak na Net.hr