GOVORIO I O SRBIJI I VUČIĆU / Plenković o izvješću SOA-e: 'Interventna policija je ispred Vlade, jutros je ponovno bila prijetnja i meni i ministrima'

thumbnail

'To se događa stalno i moramo raditi na suzbijanju takvih skupina i to tako da se angažiraju sve službe koje se time bave', kazao je premijer u Dubrovniku

12.5.2023.
10:48
Play logo

Danas se slavi Dan Dubrovačko-neretvanske županije i tim povodom u Dubrovniku je održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj sudjeluje i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

S njim su ondje i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Premijer je nakon sjednice izašao pred novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar izvješća SOA-e, Andrej Plenković je u Dubrovniku rekao kako su postojale “dvije skupine koje su vrlo jasno identificirane, koje su povezivale jedan krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka”.

"Imali ste teroristički napad (Danijela) Bezuka prije sad već tri godine na Banske dvore, ne nužno da rani policajca Oskara Fiurija, nego da izvrši teroristički akt prema vladi tj. prema predsjedniku vlade, prema meni. Tu nema nikakvih dilema", dodao je. Ocijenio je kako je Bezuk 'to napravio zbog ozračja, okružja u kojem je odrastao' odnosno da mu je netko dao oružje, naučio ga pucati te 'izazvao i onaj voljni moment koji je najbitniji'.

'Imali smo sreću da nije uspio u svojoj nakani. Međutim, takve prijetnje postoje i danas, evo i sad je jedna prijetnja. Trenutno mi je postrojba interventne policije ispred vlade jutros bila, ponovno prijetnja tog tipa i meni i članovima vlade', naveo je premijer. To se događa stalno i moramo raditi na suzbijanju takvih skupina i to tako da se angažiraju sve službe koje se time bave, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato je SOA i objavila ovo izvješće i da tome stanemo na kraj. Hrvatska je demokratska zemlja, u kojoj se poštuje vladavina prava, institucije i ustavni poredak. I sigurno je da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast neće ostati neprimijećeni i da će država i njezine institucije djelovati. Djeluju cijelo vrijeme', poručio je Plenković koji je u Dubrovniku u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER PRED NOVINARIMA /

Plenković opet najavio rast plaća, a tvrdnje oporbe da kontrolira šeficu DORH-a nazvao stupidnima: 'Meni je njih žao'

Image
PREMIJER PRED NOVINARIMA /

Plenković opet najavio rast plaća, a tvrdnje oporbe da kontrolira šeficu DORH-a nazvao stupidnima: 'Meni je njih žao'

O Vučiću: 'Mi ne utječemo na to što će neki komentator reći'

Za situaciju u Srbiji poručuje:

"Mislim da smo mi itekako pokazali i žaljenje i suosjećanje za ova dva teška zločina. To su nevjerojatne tragedije u tako kratkom razdoblju i da su poruke i moje, i od ministara bile iskrene i pune sućuti sa obiteljima koje su izgubile svoje najmilije i naravno da i mi gledamo kako učiniti da se takvi događaji ne ponove ni u Srbiji ni bilo gdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome što Vučić komentira za natpise o njemu u medijima kaže:

"Ja ne mogu komentirati njihove komentare na natpise u medijima. Postoji službeni stav, hoće li neki komentator reći nešto o tome, na to mi ne utječemo. Ne samo što će pisat o Srbiji, nego o bilo čemu. Kad bi mi donosili stavove na temelju medijskih napisa ne bi razgovarali s bilo kim u Beogradu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Letu 3: 'Lijevom spektru je simpa kako oni trolaju Putina'

Premijer je komentirao i plasman Leta 3 u finale Eurovizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Drago mi je da su dečki u finalu. Želim im puno uspjeha. Mislim da je jako provokativno i dobro pogođena pjesma i bilo bi dobro da svi ovi koji su toliko oduševljeni s Letom 3, a mislim na politiku s lijevog spektra, da su bili tako kao i oni hrabri i odvažni kada se glasalo o vojnoj pomoći Ukrajini u Hrvatskom Saboru, a ne da su tamo pobjegli i imali proruski stav, a sada im je simpa kako Let 3 trola Putina. Prema tome, malo konzistentnosti ne bi bilo loše", rekao je Plenković.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo