KOD NAS JE BOLJE NEGO U EU

PLENKOVIĆ TVRDI DA JE SITUACIJA POD KONTROLOM: ‘Nastojat ćemo izbjeći lockdown’; Apelira na ljude da budu iskreni u vezi kontakata

Plenković je kazao da su brojevi zaraženih u EU državama gori nego u Hrvatskoj i da je kod nas situacija pod kontrolom

Poslijepodne je u središnjici HDZ-a održana online sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon sjednice se javnosti obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na početku je nabrojao o čemu se raspravljalo na sastanku pa rekao da će sutra na sjednici Vlade kao privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba biti imenovan Damir Vanđelić.

U ČETVRTAK NAS OČEKUJU JOŠ GORE BROJKE? Capak: ‘Razgovarali smo i o policijskom satu…’; Otkrio hoćemo li stopama Njemačke

‘Nastojat ćemo izbjeći lockdown’

Dalje je nastavio govoriti o aktualnim temama poput pandemije koronavirusa i situacije s koronom u zemlji. Kazao je da su brojevi zaraženih u EU državama gori nego u Hrvatskoj i da je kod nas situacija pod kontrolom.

“Nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere kakve smo imali na proljeće. Mislim da smo više puta komunicirali da ćemo utakmicu između zaštite zdravlja i održavanja gospodarske aktivnosti morati voditi dok se ne verificira jedno od istraživanja cjepiva koje mi se u ovom trenutku čini jedinim pouzdanim načinom zaustavljanja širenja epidemije”, kazao je Plenković te dodao da će epidemiolozima biti olakšan posao ako ljudi budu iskreni i navedu kontakte.

STIGLA POTVRDA, MERKEL SE OBRATILA JAVNOSTI: ‘Njemačka od 2. studenog ide u djelomični lockdown’; Objavili što sve stupa na snagu

O radikalizaciji, božićnicama i pregovorima sa sindikatima

O radikalizaciji i komentarima na društvenim mrežama, Plenković je rekao da treba učiniti sve da se spriječi nekontrolirani govor mržnje. “To u konačnici dovodi do počinjenja kaznenih djela. To se ne događa spontano, slučajno i na mah”, prenosi RTL izjavu premijera Plenkovića.

Kada su u pitanju božićnice za zaposlene u javnom sektoru, rekao je da će se učiniti sve da se one isplate. Što se tiče dinamike povećanja plaća u idućoj godini, naveo je da “tu otvaraju prostor za pregovore sa sindikatima”.

“Iduća godina je godina tranzicije i povratka na onu putanju koju smo imali ranijih godina”, kazao je Plenković.

Povratak na Net.hr