banner

GOVOR O BUDUĆNOSTI EUROPE

PLENKOVIĆ STIŽE U STRASBOURG: Što će reći kad ga zastupnici Europskog parlamenta pitaju o ratifikaciji Istanbulske konvencije?

Hrvatskog će premijera europarlamentarci, između ostalog, pitati i o ratifikaciji Istanbulske konvencije, a odgovarat će i na pitanja o glasanju o Poljskoj jer je Bruxelles protiv te zemlje zbog kršenja ljudskih prava pokrenuo članak 7.

U utorak će premijer Andrej Plenković u Europskom parlamentu u Strasbourgu održati govor o budućnosti Europe, a sudjelovat će i na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Odgovarat će i na pitanja o Poljskoj

Plenković će sutra biti drugi europski čelnik koji će se obratiti zastupnicima u Europskom parlamentu, nakon irskog premijera Varadkara prošlog mjeseca, javlja N1. Hrvatskog će premijera europarlamentarci, između ostalog, sutra pitati i o ratifikaciji Istanbulske konvencije, a odgovarat će i na pitanja o glasanju o Poljskoj jer je Bruxelles protiv te zemlje zbog kršenja ljudskih prava pokrenuo članak 7. Zastupnici iz Hrvatske neće postavljati pitanja premijeru jer to mogu učiniti u Saboru, pa će prednost u pitanjima imati zastupnici iz drugih zemalja.

Sastanci s čelnicima EU institucija

Osim sudjelovanja na plenarnoj sjednici, Plenković će se u Strasbourgu sastati i s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem, kao i s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom. Kako je ranije najavljivao, 14. će se veljače u Bruxellesu sastati i s predsjednikom Europske komisije, Jean Claudeom Junckerom, kao i s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom. 23. veljače ga u Bruxellesu očekuje rasprava o budućnosti financiranja Europske unije, a 22. će se veljače sastati s glavnim tajnikom NATO-a, Jensom Stoltenbergom.

Povratak na Net.hr