PLENKOVIĆ SE OŠTRO OSVRNUO NA POTEZ WEB PORTALA: / 'Očekujem od brojnih dušebrižnika i moralizatora da na to reagiraju'

'Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje',

23.2.2021.
17:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Vlada i HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se na portal Index koji od čitatelja traži da se prilikom ulaska na njihove stranice izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a, poručivši da očekuje reakcije na diskriminaciju i govor mržnje od onih koji ne toleriraju dvostruke kriterije.

“Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati”, poručio je Plenković u utorak nakon obilaska luke Gaženica u Zadru.

On je to rekao komentirajući novinarima potez internetskog portala Index.hr, čije je čitatelje danas pri ulasku na portal dočekao pop-up u kojem od čitatelja traže potvrdu da je čovjek ili je član HDZ-a. Ukoliko čitatelj odabere prvu opciju, odmah mu se otvori pristup tom internetskom portalu, a ukoliko odabere drugu opciju, pojave mu se članci o korumpiranim HDZ-ovcima. Portal navodi kako je taj pop-up postavio u znak podrške vlasniku riječkog kafića. .

Neka Grbin provede vježbu introspekcije

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika SDP-a Peđu Grbina koji je kazao da ne opravdava način na koji je vlasnik riječkog kafića "Three Monkeys" izrazio svoj prosvjed prema odlukama Stožera, ali da vidi diskriminaciju u Hrvatskoj i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kao nositelja te diskriminacije.

Plenković je ustvrdio da nije shvatio elaboraciju kojom je Grbin zaključio da je on nositelj diskriminacije u Hrvatskoj.

Upitao ga je li mislio "na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu", ili možda na SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića koji je izjavio da on nije iz Hercegovine, nego iz Hercegovačke.

“Najvažnije je da on (Grbin) malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos”, rekao je Plenković u Zadru nakon obilaska luke Gaženica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upitan što Vlada očekuje od Damira Vanđelića, koji je nakon provedenog natječaja predložen za ravnatelja Fonda za obnovu, Plenković je poručio kako očekuje da zajedno s Vladom i svim ostalim akterima pridonese procesu obnove Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslovačke i Karlovačke županije.

“Puno posla je pred nama”, istaknuo je Plenković.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali