BERNARDIĆ OŠTAR

PLENKOVIĆ SE IZJASNIO OKO POZDRAVA ZDS: ‘Ja sam osobno protiv tog pozdrava, nema mu mjesta, osim malih iznimki’

Dok Bernardić tvrdi da bi apsolutno zabranio pozdrav ‘Za dom spremni’ te da je Plenković defacto legalizirao taj pozdrav, Plenković tvrdi kako SDP taj koji je legalizirao ZDS

Pitanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” jedna je od ideoloških tema oko koje su debatirali u sučeljavanju na RTL-u šef HDZ-a Andrej Plenković i šef SDP-a Davor Bernardić. Bernardić je rekao kako bi oni taj pozdrav apsolutno zabranili, pa i na grbu HOS-a. Rekao je kako kao dijete hrvatskog branitelja ne želi da tako nešto prlja Domovinski rat. “HOS-u i braniteljima kapa do poda, ustaškom pozdravu nema mjesta”, rekao je Bernardić.

“Zamislite da imate pozdrav Seig Heil u Njemačkoj. Ja kao dijete branitelja ne želim dopustiti da mi fašistički pozdrav oskvrnjuje sjećanje na Domovinski rat. Taj pozdrav odgovara Srbiji, svima koji nas tim pozdravom tuku. Plenković je defacto legalizirao taj pozdrav”, smatra Bernardić.

Plenković je pozvao da se prisjetimo 2001. i 2002. godine kada premijer Ivica Račan dopustio legaliziranje grba jedne udruge HOS-a u Zagrebu i tog pozdrava. “SDP je taj koji je legalizirao Za dom spremni. Ja sam osobno protiv tog pozdrava, kao što je i cijeli HDZ. Osuđujem fašistički režim, prema našem pravnom poretku nema mjesta u javnosti, osim tih malih iznimki. Milanović je rekao da bi bacio ploču s imenima poginulih branitelja. Ja mislim da je svaka zabrana suvišna. Važno je da u tim specifičnim trenucima gdje su sudjelovale te postrojbe, pustimo te insignije”, uzvratio je Plenković.

PLENKOVIĆ: ‘Gospodine Bernardiću, ja sam osupnut, vi pretendirate biti premijer, a ne znate apsolutno ništa’

DAJTE SVOJ GLAS: Tko ‘pobjeđuje’ u debati – Plenković ili Bernardić?

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr