OBLJETNICA SMRTI FRANJE TUĐMANA / Plenković s izaslanstvom na Mirogoju položio vijenac; Kapulica Tuđmanovu borbu za Hrvatsku usporedio s uspjehom nogometaša protiv Brazila

Image
Foto: Josip Regovic/PIXELL

'Mi ćemo na Nacionalnom odboru donijeti novi etički kodeks kojim ćemo jasno dati do znanja da HDZ, koji ima 200 tisuća članova, ne može odgovarati za pojedince'

10.12.2022.
11:15
Josip Regovic/PIXELL
Play logo

U povodu 23. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u subotu je s izaslanstvom, položio vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na Mirogoju.

Odajemo počast čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, koja i ovih dana ostvaruje ključne nacionalne interese, na temeljima koje je Tuđman postavio 90-ih, izjavio je Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman. Čitav njegov život, kazao je Kapulica, svjedočanstvo je "kako se za Hrvatsku možete boriti sa svih pozicija koje vam je život namijenio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"On se za Hrvatsku borio kao sin predratnog HSS-ovca, kao pobornik ljevičarskog pokreta, general u tadašnjoj vojsci, kao znanstvenik, disident i na koncu kao predsjednik HDZ i Hrvatske", istaknuo je. Kapulica je ustvrdio da je Tuđman davno zacrtao ono što danas ostvaruju, a oni samo nastavljaju i nadograđuju njegovu politiku.

"Ovi uspjesi su na razini uspjeha naših nogometaša u utakmici s Brazilom", dodao je.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
TKO GA SE OVAKVOG SJEĆA? /

Naletjeli smo na fotografiju koja će zaboljeti mnoge HDZ-ovce, a i šire: Pogledajte Tuđmana u izdanju u kakvom smo ga rijetko vidjeli

'Donijet ćemo novi etički kodeks'

Upitan o sporoj obnovi kuća oštećenih u potresima 2020., rekao je da će iduće godine oni koji čekaju obnovu kuća biti jako zadovoljni onim što se napravilo. "Svjesni smo da je to jedno od ključnih pitanja koji se tiču naših građana", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i bi li Tuđman bio zadovoljan današnjim HDZ-om, s obzirom na afere povezane s tom strankom. "Tko god sudjeluje u aferama ne radi to zato što provodi program HDZ-a. Mi ćemo na Nacionalnom odboru donijeti novi etički kodeks kojim ćemo jasno dati do znanja da HDZ, koji ima 200 tisuća članova, ne može odgovarati za pojedince", istaknuo je Kapulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"To je cijena koju plaćaju velike stranke. Imamo puno članova i više temeljnih organizacija nego što neke stranke imaju članova. To nije ekskluzivna navika nekih s članskom iskaznicom HDZ-a, kad se netko učlani ne možemo unaprijed znati hoće li za deset, petnaest godina doživjeti moralno posrnuće", rekao je.

Play logo

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić s izaslanstvom je položio vijenac i zapalio svijeću ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo