NAKON PRVOG KRUGA

PLENKOVIĆ PROGLASIO HDZ ‘UVJERLJIVIM POBJEDNIKOM’: ‘Žao mi je da Zagrepčani Prgometu nisu dali veću podršku’

Danas se sastalo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a kako bi razgovarali o rezultatima prvog kruga lokalnih izbora, a nakon završetka sastanka novinarima se obratio šef stranke Andrej Plenković.

Plenković je rekao da mu je žao što Drago Prgomet nije dobio veću podršku birača u Zagrebu jer je Prgomet, kako je rekao, sjajan čovjek i odličan političar.

‘Poruke njegovog tima i kampanje bile su korisne za Zagreb, no očito je da je trenutno, s obzirom na brojnost kandidata, podrška u prvom krugu otišla nekima drugima. Mi ćemo to temeljito analizirati i od Gradskog odbora HDZ-a i Stožera Drage Prgometa očekujem ocjene u iduća dva tjedna, a nakon toga ćemo vidjeti kako ćemo se pripremiti za sljedeći ciklus izbora u Zagrebu’, kazao je Plenković te je istaknuo da je HDZ ipak uvjerljivi pobjednik lokalnih izbora koji su se održali ove nedjelje. Istaknuo je da je HDZ ponovno uspio ‘zaplaviti’ Hrvatsku.

‘Sve ono što radimo usmjereno je na boljitak ljudi’, kaže Plenković i dodaje da je rezultatima izrazito zadovoljan, a kada je riječ o lošim rezuzltatima u pojedinim mjestima, očekuje temeljite analize tamošnjih organizacija, javlja Dnevnik.hr.

‘To se u Zagrebu dogodilo drugi put. Znači, nešto se tu događa’, kaže predsjednik HDZ-a.

Plenković još nema odgovor na pitanje hoće li u Gradskoj skupštini Zagreba surađivati s Bandićem koji je odmah nakon izbora pozvao na stvaranje velike koalicije. Za to će, kaže Plenković, prvo pričekati drugi krug, a kada je riječ o podršci kandidatu ili kandidatkinji za čelno mjesto Zagreba, još će odlučiti o tome.

Također je rekao kako na sjednici nije bilo riječi o predstavljanju novih ministara.

Na pitanje hoće li se lokalni izbori odraziti na parlamentarnu scenu i u kojoj mjeri Plenković je odgovorio da je to sasvim jasno, što se tiče HDZ-ove pozicije i snage.

‘Dokazali smo da smo daleko najjača stranka u Hrvatskoj, potvrdili smo rejting i da je smjer kojim vodimo Hrvatsku – političke stabilnosti, odgovornog bavljenja najkrupnijim političkim, gospodarskim i sigurnosnim, financijskim i socijalnim izazovima – naša temeljna zadaća te da se vidi vertikala odgovornosti, rekao je Plenković. Vjerujem da će svi akteri dobro proučiti rezultate ovih izbora koji su indikator šireg raspoloženja i potpore koje političke stanke imaju’, dodao je.

Na pitanje jesmo li sada dalje od prijevremenih parlamentarnih izbora, Plenković je odgovorio da se i dalje razgovara s parlamentarnim strankama te da politički akteri imaju priliku podržati dobre trendove.

SASTANČI SE U HDZ-U: Brkić o autobusima birača iz Hercegovine: ‘Svi Hrvati imaju pravo glasovati’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr