banner

ODGOVORIO MILANOVIĆU

PLENKOVIĆ PRIZNAO DA JE DORH BIO NA SASTANKU U VLADI: ‘Odlučivali smo o objavi snimke napada’

Plenković je priznao da se taj sastanak dogodio u zgradi Vlade te da su na njemu u subotu ujutro prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, bivši šef SOA-e, glavni ravnatelj policije te županijski državni odvjetnik

Danas je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o novom paketu gospodarskih mjera upitan o jučerašnjim izjavama predsjednika Zorana Milanovića u Međimurju. Naime, Milanović je tada novinarima rekao da je Plenković bio na sastanku s DORH-om.

Plenković je priznao da se taj sastanak dogodio u zgradi Vlade te da su na njemu u subotu ujutro prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, bivši šef SOA-e, glavni ravnatelj policije te županijski državni odvjetnik. Objasnio je da je tema sastanka bila snimka od proteklog ponedjeljka kada je 22-godišnji napadač pucao iz kalašnjikova na Banske dvore i pritom ranio policajca.

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVE MJERE: Drastično se skraćuje radno vrijeme, potpore rastu, ali ovisit će o padu prometa…

“Aludira se na, kako je Milanović rekao, sastanak s DORH-om. On je u svom međimurskom izdanju govorio o sastanku s DORH-om, a neki iz medija već imaju tu informaciju pa pitaju glasnogovornika Vlade Marka Milića. Pa ću vam reći, ne znate to svi. Bio je sastanak 9.30 u subotu ujutro, tu u Vladi.

Što ćemo sa snimkom, bio je nebrojeni broj upita. Takvu odluku ne možemo donijeti bez da se konzultiramo s onima koji vode postupak, ja sam osobno htio vidjeli hoće li se objavom snimke nešto u postupku promijeniti. S pravnog aspekta moglo se pristupiti odluci da se snimka prikaže javno”, kazao je Plenković pred novinarima.

NASTAVLJA SE VERBALNI RAT! Plenković: ‘U Milanovićevom bizarnom ponašanju postoje tri temeljne problematične točke’

Povratak na Net.hr