NE BOJI SE OPOZIVA

PLENKOVIĆ: ‘Predsjednica nije upućena! Nalazimo se u hibridnom ratu u kojem sudjeluje mnogo aktera’

Premijer Andrej Plenković komentirao je večeras pokretanje postupka za njegovim opozivom.

Plenković je dao izjavu za HRT tijekom boravka na Malom Lošinju na Danima hrvatskog turizma.

“Oporba je imala inicijativu za jednog, drugog ministra, treću ministricu, sada cijelu vladu. Žele destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, kompanije koja ima najveći utjkecaj na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. To su oni koji su željeli da najveća hrvatska kompanija ode u stečaj, ne misleći na radna mjesta, financijsku stabilnost, međunarodni imidž RH. To je jadno i neodgovorno, neće im proći, kao što im ni dosad ništa nije prošlo”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je poručila da se saborsko povjerenstvo treba pozabaviti odredbama roll up ugovora.

“Meni se čini da ona nije upućena u ovaj dosje. Mi smo njoj dali vrlo kvalitetan brifing prije posjeta Moskvi. Nalazimo se u hibridnom ratu u kojem sudjeluje mnogo aktera”, tvrdi Plenković.

“Naš je cilj restrukturirati Agrokor, održati funkcioniranje svih kompanija, očuvati radna mjesta. Sve što oporba radi je neodgovorna politika, politikanstvo kojim žele ušićariti neke poene, no možda je bolje da ne idemo na izbore, jer tek će tada vidjeti kako će proći”, kazao je premijer.

Na pitanje hoće li se Ivica Todorić vratiti u Hrvatsku, Plenković kaže da proces neće komentirati, ali…

“On ima izbor umjesto oglašavanja na blogu se odazvati hrvatskom pravosuđu”, poručuje premijer.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr