TKO ĆE BITI MINISTRI?

PLENKOVIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA S MOSTOM: ‘Takav način dogovora je novina za RH, ali ne i za EU’

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, dolazeći u sjedište stranke, komentirao je završetak pregovora između Mosta i HDZ-a.

Komentirajući završetak pregovora s Mostom, Andrej Plenković je potvrdio da će potpredsjednici Vlade biti ujedno i ministri, javlja N1.

KAKO SU MOST I HDZ POSTIGLI DOGOVOR? Donedavno utjecajne članove više se ne pita – stiglo je vrijeme novog HDZ-a!

‘Ovo je rezultat jednog ispravnog pristupa pregovorima. Metodološki je sve napravljeno, kako ja smatram da je primjereno uz jednu racionalnu Vladu, pravičnu podjelu resora koja reflektira izborni rezultat. U 12 sati ćemo to priopćiti javnosti. Nakon toga HDZ ima Predsjedništvo i Nacionalno vijeće. Nadamo se da ćemo u ponedjeljak od predsjednice dobiti povjerenje za sastavljanje Vlade’, rekao je Plenković za N1.

Mostu četiri ministarstva

Potvrdio je da će mostovci imati potpredsjednika Vlade, četiri ministra i dvogodišnju poziciju predsjednika Sabora.

‘Riječ je o četiri člana Vlade Mosta, jedan koji će imati resor će biti i potpredsjednik. Rotirajući predsjednik Sabora je novina za Hrvatsku, ali ne i za Europsku uniju i Europski parlament. Mislim da je to čak i korisno i dobro za funkcioniranje Sabora’, kazao je Plenković.

SLUŽBENO JE! MOST JE PRIHVATIO PONUDU HDZ-a: Navodno se dogovorili oko najvećeg problema – fotelje šefa Sabora

Tko će biti ministri?

Tko će sjediti u ministarskim foteljama za sada nije poznato, a to će, kako kažu članovi HDZ-a, odrediti predsjednik stranke. Plenković o imenima nije želio govoriti, samo je kazao; ‘Polako, danas je druga tema’.

Glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, kazao je u petak ujutro: “Smatram da smo zaista, nakon parlamentarnih izbora proveli tri i pol tjedna konzultacija u otvorenoj, korektnoj atmosefri i pred nama je sad izazovna etapa, u kojoj ćemo do detalja razraditi programske smjernice i tko će biti ministri u Vladi”, rekao je Jandroković za N1.

Povratak na Net.hr