Play ponuda

PLENKOVIĆ POSLAO PORUKU NA OBLJETNICU GENOCIDA U SREBRENICI: / 'Žrtve Srebrenice ne smiju i nikad neće biti zaboravljene'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je povodom 25.

11.7.2020.
12:53
Armin Durgut/PIXSELL
Play ponuda

U povodu 25. obljetnice genocida u Srebrenici, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je da žrtve jednog od najstrašnijih zločina na europskom tlu nakon Drugoga svjetskog rata ne smiju i nikad neće biti zaboravljene.

"Prošlo je četvrt stoljeća od jednog od najstrašnijih zločina na europskom tlu nakon Drugoga svjetskog rata, koji se dogodio u Srebrenici. Danas se s pijetetom prisjećamo više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila ubijenih u Srebrenici i duboko suosjećamo s njihovim obiteljima i najmilijima. Žrtve Srebrenice ne smiju i nikad neće biti zaboravljene", navodi u priopćenju hrvatski premijer.

Image
OVE ŽENE SU U JEDNOM DANU IZGUBILE SVE; Još traži drugu polovicu ubijenog sina: /

'Nisam ga donijela na svijet bez glave i ruku'

Image
OVE ŽENE SU U JEDNOM DANU IZGUBILE SVE; Još traži drugu polovicu ubijenog sina: /

'Nisam ga donijela na svijet bez glave i ruku'

Genocid u Srebrenici potvrđen je presudama Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, a osuđeni su i njegovi glavni začetnici, ratni zločinci Ratko Mladić i Radovan Karadžić. Zločin u Srebrenici tragična je i neosporna činjenica koja opominje i traži da se nikad više ne ponovi. Svi zajedno, poručio je Plenković, moramo angažirano nastaviti raditi na utvrđivanju i predstavljanju istine o Srebrenici.

"Hrvatska će kao prijateljska i susjedna zemlja uvijek pomagati Bosnu i Hercegovinu u izgradnji kvalitetnije budućnosti kao zemlje tri ravnopravna konstitutivna naroda, a osobito na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji", istaknuo je Andrej Plenković i u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, izrazio duboko poštovanje obiteljima žrtava.

Play ponuda
Play ponuda