KOMENTAR O AFERAMA

PLENKOVIĆ PRVI PUT NAPAO BIVŠEG ŠEFA STRANKE: ‘Za sve probleme u HDZ-u odgovoran je Tomislav Karamarko!’

Snaga HDZ-a očituje se u snazi županijskih organizacija s tim da nisu svuda iste okolnosti i uvjeti, kazao je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković tijekom posjeta Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Pred tamošnjim županijskim odborom je predstavio program, a otvoreno je, za stanje u stranci, krivcem proglasio bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka, piše Novi list.

“Za mene su svi moji kolege tim, HDZ je moj tim”

Na upit novinara hoće li biti kakvih promjena u riječkom HDZ-u jer je predsjednik riječkog ogranka eksplicitno podržao Karamarka, Plenković je odgovorio da, što se tiče unutarstranačkih pitanja, poštuje mandate svih svojih kolega bez obzira na to jesu li dobiveni na općem saboru ili na izborima na nižim razinama.

“Isto tako očekujem da će poštivati mandat koji ću vrlo vjerovatno ja dobiti u nedjelju. Strateški prioritet u ovom trenutku je konsolidiranje stranke, kvalitetan izborni program, učinkovit izborni stožer, artikuliranje naših politika, vjerodostojni ljudi koji imaju iskustvo, mladost. Za mene su svi moje kolege moj tim, jer moj je tim HDZ”, odgovorio je Plenković.

PROČIŠĆENJE STRANKE: Plenković u vrh HDZ-a dovodi svoje ljude, a vraća i jednog veterana

karamarko hdz

“Kandidirao sam se zbog budućnosti HDZ-a”

Neizbježno je bilo i pitanje o financiranju HDZ-a ruskim novcem. Kazao je da će za poslovanje HDZ-a odgovarati kad postane predsjednik.

“Vodit ću se trima temeljnim načelima – financiranje mora biti zakonito, odluke koje se donose o prihodima ili rashodima moraju biti transparentne i da predsjedništvo kao kolektivno tijelo o tome bude informirano, te da budemo odgovorni. Pazit ćemo od koga u kojemu trenutku i iz kojih razloga primamo kredite ili pozajmice. Stavit ću tu točku. Sve što se u ovom trenutku događa pripada političkoj odgovornosti predsjednika Karamarka. Ja ću odgovarati za budućnost jer sam se zbog budućnosti HDZ-a i Hrvatske kandidirao”, kazao je Plenković koji i od drugih stranaka očekuje da objave izvješća o financiranju.

HDZ OVE GODINE DOBIO TRI PUTA MANJE NOVCA NEGO LANI: Otkrili tko im je donirao najviše

Stier mu nije govorio o poslovima sa zakladom

O poslovima sa Zakladom Nova pokoljenja nije znao ništa, a glasnogovornik njegove kampanje, europarlamentarac HDZ-a Davor Ivo Stier, koji se kao član upravnog odbora HDZ-ove Zaklade državnog zavjeta protivio suradnji s Novim pokoljenjem, rekao je jučer kako je moguće da o tome nije na vrijeme obavijestio Plenkovića.

“O tom sam problemu govorio tamo gdje je o tome i trebalo govoriti – na upravnom vijeću Zaklade hrvatskog državnog zavjeta poštujući tu instituciju”, rekao je Stier.

PLENKOVIĆEVIH DESET: Tko će biti nositelji HDZ-ovih lista, a na koga ondje više ne računaju?

Povratak na Net.hr