NAKON VIJEĆA HDZ-A

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU, PENAVI I ANUŠIĆU: ‘Policija nije moja ili Pupovčeva, vojska nije Milanovićeva. A Anušićeva izjava…’

‘Ono što govori Milanović (o događaju u Borovu) je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva. Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom’, kazao je Plenković

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković izašao je pred novinare rekavši kako se na sjednici govorilo o početku kampanje za lokalne izbore.

“Zadovoljni smo podacima da čak u 48 jedinica lokalne samouprave naši kandidati nemaju protukandidate. Dakle, već su pobijedili”, kazao je premijer i šef HDZ-a.

MILANOVIĆ KOMENTIRAO GNJUSNI INCIDENT U BOROVU SELU: ‘Što je tamo radila Plenkovićeva i Pupovčeva policija?’

‘Čudi me što Penava citira Milanovićeve nebuloze’

Još jednom se osvrnuo i na jučerašnji incident u Borovu, ali i reakcije na isti.

“To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori (Zoran) Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva. Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom”, kazao je .

Reagirao je i na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i SDSS-a, kazavši da je Miroslav Škoro “izmišljen” uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast.

“Penava je svim snagama pomogao da Kolinda Grabar Kitarović ne bude predsjednica pa me ne čudi što citira Milanovićeve nebuloze”, kazao je šef HDZ-a.

PENAVA IMA SVOJU TEORIJU O INCIDENTU U BOROVU: ‘Naravno, uzrok problema je koalicija između Plenkovića i Pupovca’

‘Nije na Anušiću da o tome odlučuje’

Komentirao je i današnju izjavu osječko-baranjskog župana, HDZ-ovca Ivana Anušića koji je rekao da nije sretan HDZ-ovom koalicijom s SDSS-om. Plenković drži da je Anušićeva izjava loša.

“Anušićeve izjave se loše. Nije na njemu da o tome odlučuje. On će pobijediti i ja ga podupirem, ali ta njegova izjava ne stoji”, kazao je Plenković.

Nije, pak, želio komentirati izjavu splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana da je 2005. inscenirao paljenje filmskog seta u Saloni kako bi spriječio dogovoreno snimanje filma o Sotoni na toj lokaciji.

HDZ-OV ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ: ‘Bio bih puno sretniji da nismo u koaliciji s ovakvim SDSS-om. Imamo problem u javnom prostoru…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr