PREMIJEROVA PORUKA

PLENKOVIĆ PORUČIO MOSTU: ‘Odgoda porezne reforme nije opcija, to je ključna reforma ova Vlade’

Državni vrh je na zagrebačkom Mirogoju uoči sutrašnjeg blagdana Svih svetih položio vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve- Zid boli. Premijer Andrej Plenković pritom je odgovarao na pitanja novinara, a osvrnuo se i na poreznu reformu.

Najavljenom bi poreznom reformom plaće najviše narasle državnim dužnosnicima. Kako je bivša vlada Zorana Milanovića njih izuzela iz porezne reforme, novinari su pitali premijera Plenkovića zbog čega njegova Vlada to neće učiniti, piše N1.

Andrej Plenkovic

‘Ministar Marić će predstaviti reformu na Vladi, ona je uravnotežena i izbalansirana i ide za ostvarenjem ciljeva koji su nam važni, a ti su da olakšamo i omogućimo veće prihode mladim stručnjacima koji namjeravaju otići iz Hrvatske, kako bi imali razlog ovdje ostati’, rekao je Plenković.

Kada je riječ o navodima da u Mostu postoji nezadovoljstvo dijelovima porezne reforme, Plenković odgovara tek da su Most i HDZ partneri.

NIŠTA OD VEĆIH PLAĆA? Most bi mogao stopirati poreznu reformu, nešto im jednostavno previše smeta

‘NE, JA NISAM SUPERHIK!’ Ministar financija pokušao objasniti sve kontroverze velike porezne reforme

MOST NIJE ZADOVOLJAN POREZNOM REFORMOM? Objavljeno što im smeta, reagirao i Plenković

‘Ministar Marić je predstavio reformu na prvoj sjednici Vlade. S njome su bili upoznati i klub HDZ-a i klub Mosta. Sada se vode razgovori sa stručnjacima, a cjelovita će reforma biti poznata kada krene u proceduru. Siguran sam da ćemo naći rješenje koje će rasteretiti poduzetnike i ostaviti više novca građanima’, rekao je Plenković i dodao da odgoda porezne reforme nije opcija jer je to jedna od ključnih reformi njegove Vlade, prenosi N1.

Andrej Plenkovic

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr