NALJUTILO GA PITANJE

[VIDEO] PLENKOVIĆ SE SASTAO S ORBANOM U BUDIMPEŠTI PA ODBRUSIO SRPSKOM NOVINARU: ‘Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?’

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se danas s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti.

Plenković je nakon sat i pol sastanka s mađarskim kolegom novinarima izjavio kako je to bila prigoda da dvije strane razgovaraju o zajedničkim temema Hrvatske i Mađarske.

“Razgovarali smo o mađarskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj u Mađarskoj, o prometnoj povezanosti dviju zemalja, da se mostovi na Dravi obnavljaju, o energetskoj suradnji, o prometnim koridorima – prije svega o koridoru VC. Mađarska i Hrvatske važne su i u smislu trgovinske razmjene, povećana je ta razmjena, investicije su više od dvije milijarde eura”, rekao je Plenković.

VIKTOR ORBAN SPREMAN ZA PRAVIČAN DOGOVOR O INI: ‘Ne želimo trovati izvrsne političke odnose naših vlada’

Što se tiče Ine i MOL-a, Plenković je kazao da je Mađarska spremna pomoći da dođe do dogovora o otkupu Ininih dionica koje su u vlasništvu mađarskog MOL-a. “Politička volja je jasna; traži se pravičan model s obzirom na dosadašnja ulaganja mađarske strane u Inu i realnu procjenu cijene dionica kompanije u ovom trenutku”, rekao je Plenković.

Također, Plenković je kazao kako vjeruje da će Mađarska podržati Hrvatsku u procesu ulaska u OECD.

“Važno je da nastavimo dijalog s OECD-om, to je jedina preostala međunarodna organizacija u koju Hrvatska još treba ući”, rekao je Plenković.

Na pitanje reportera N1 Srbija Miodraga Sovilja, koji prati Summit 16+1 u Budimpešti, o tome s kim je to Hrvatska u hibridnom ratu, premijer mu je odgovorio: “Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?”.

Inače, premijer Plenković boravi u Budimpešti gdje sudjeluje na 6. sastanku šefova vlada zemalja središnje i istočne Europe i Kine, takozvanom Summitu 16+1.

Povratak na Net.hr