NAKON OŠTRIH REAKCIJA

PLENKOVIĆ ODGOVORIO ZAŠTO SE SASTAJE S MILORADOM DODIKOM U ZAGREBU: ‘On je dugo iskazivao želju da dođe…’

Andrej Plenković o dolasku Milorada Dodika: ‘On je dugo iskazivao želju da dođe i da se sastanemo. Radni susret, bez nekakve velike drame’

Premijer Andrej Plenković komentirao je dolazak Milorada Dodika u Zagreb. Ured hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića objavio je da Dodik dolazi kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH, te da se radi o Milanovićevoj inicijativi za obnovu dijaloga o budućnosti BiH, javlja N1.

“Predsjednik Republike mi je u Varaždinu kazao da će doći, on je dugo iskazivao želju da dođe i da se sastanemo. Radni susret, bez nekakve velike drame. Možemo razgovarati o čemu god hoćemo”, rekao je Plenković, dodavši da će razgovarati o trasi autoceste i drugim važnim pitanjima.

Plenković je naglasio da je njegov stav o BiH jasan. “To je naša prijateljska, susjedna zemlja, koju podupiremo, dajemo podršku i na putu unutarnjih reformi i na putu prema NATO-u. Moramo voditi određeni dijalog kako bismo rješavali operativne teme kojih ima. Ako se radi trasa autoceste koja bi rušila kuće Hrvata koji tamo žive, onda je moje da kao hrvatski premijer nazovem gospodina Dodika i pitam može li ta trasa ići nekim drugim putem”, rekao je Plenković.

DODIK U ZAGREBU S MILANOVIĆEM I PLENKOVIĆEM, U BIH BIJESNI: ‘To je izbor Hrvatske, ali bit će posljedica’; oglasio se i Pantovčak

MILORAD DODIK DANAS DOLAZI U ZAGREB: Ima dogovoren sastanak s Milanovićem i Plenkovićem

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr