ČESTITKA ZA BOŽIĆ

PLENKOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE BIO NA MISI: Komentirao je i zborsko pjevanje koje je zabranjeno: ‘Sve se ovdje poštovalo’

‘Nadamo se da ćemo uz cjepivo koje će doći u RH uspjeti premostiti sve probleme koje smo imali u ovoj godini. Svima želim sve najbolje i sretan Božić’

Nakon božićnog misnog slavlja u zagrebačkoj Katedrali koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, premijer Andrej Plenković je u izjavi medijima svima čestitao Božić.

“Blagdan obilježavamo u posebnim okolnostima. Susjećamo sa svima onima koji su izgubili svoje najmilije tijekom ove pandemije. Nadamo se da ćemo uz cjepivo koje će doći u RH uspjeti premostiti sve probleme koje smo imali u ovoj godini. Svima želim sve najbolje i sretan Božić”, kazao je.

USPRKOS PREPORUKAMA JANDROKOVIĆ DOŠAO NA MISU: ‘Ja sam vjernik, potrebno je da sam tu. Spreman sam cijepiti se čim kažu liječnici’

Simbolična poruka

Što se tiče mjera i zborskog pjevanja u Crkvi koje je zabranjeno epidemiološkim mjerama. “Mislim da je sve bilo u okvirima, katedrala je ranjena to je rekao i kardinal Bozanić, boravak u katedrali je jedna simbolična poruka, poruka i želje da obnovimo Zagrebačku katedralu kao i cijeli grad. Vjernici su došli u okviru svih epidemioloških preporuka. Sve se ovdje poštovalo”, tvrdi Plenković.

Dodao je da cjepljenje protiv koronavirusa počinje u nedjelju te da će ono biti dobrovoljno. “Na svima nama je i na znanstvenoj zajednici da objasne građanima koristi od cjepiva. Živimo u 21. stoljeću, većina je cjepljena kao djeca”, rekao je premijer, javlja Dnevnik.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr