NAJPOZNATIJI HRVATSKI BJEGUNAC

PLENKOVIĆ O UHIĆENJU IVICE TODORIĆA: ‘ On kao okrivljenik ima prava i vjerujem da će ih koristiti, ali ne želim špekulirati’

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao vijest da se najpoznatiji hrvatski bjegunac, Ivica Todorić, sam predao britanskoj policiji u Londonu, rekavši kako “Todorić ima prava kao okrivljenik” te kako “vjeruje da će ih koristiti”, no da o “vremenskim okvirima” neće špekulirati.

“Primio sam tu informaciju tijekom Interlibera da se Todorić predao policiji. Sukladno je to Europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdala hrvatska policija. Sada slijedi uobičajena procedura. Postoji uobičajen slijed događaja sukladno zakonu kojeg smo usvojili. Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima špekulirati’, kratko je komentirao premijer, navodi N1.

NAJPOZNATIJI HRVATSKI BJEGUNAC JE UHIĆEN: Ivica Todorić se predao britanskoj policiji u Londonu!

Na pitanje novinara je li naše pravosuđe znalo gdje se Todorić nalazi i je li Britancima dojavilo njegovu adresu Plenković je rekao:  “Ne znam, to je stvar naših tijela koja su nadležna, sigurno ne izvršnih vlasti”.

PREDSJEDNICA O TODORIĆU: ‘Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi’

Todorićevi odvjetnici u čijoj je pratnji stigao u policijsku postaju Charing Cross trebali bi ubrzo pokrenuti postupak zaštite od izručenja s obrazloženjem zaštite od političkog progona. On je navodno zadnjih dana marljivo skupljao novac za plaćanje jamčevine i kako stvari stoje mogao bi, nakon obavijesnog razgovora, biti pušten da se brani sa slobode.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr