KRIZA U KONCERNU

PLENKOVIĆ O RUSIMA: ‘Je li svejedno tko će preuzeti Agrokor? Nećemo o tome sada razgovarati…’

“Radimo sve sto možemo, i mi želimo da se Agrokor konsolidira”, kazao je premijer Andrej Plenković danas nakon konferencije Hrvatska kakvu trebamo, javlja N1.

“Agrokor je privatna kompanija od velikog značenja za hrvatsko gospodarstvo, najveći poslodavac koji zapošljava 60 tisuća ljudi, vodimo dijalog, pratimo situaciju, odgovornost je na vlasnicima i na menadžmentu”, kazao je premijer.

KLJUČAN DAN ZA TODORIĆEV AGROKOR: Sve oči uprte u ruski Sberbank, što će biti odlučeno?

“Danas ili sutra će se potpredsjednica Vlade Dalić sastati s dobavljačima. Razgovarat će se i s međunarodnim vjerovnicima, tražimo rješenje”, kaže premijer.

“Sve što smo do sada učinili ima na umu ekonomsku i gospodarsku stabilnost zemlje”, kazao je Plenković.

“Država radi da tome da održimo ekonomsku i gospodarsku stabilnost, i želimo konsolidacju Agrokora i njegova poslovanja”, dodao je.

Na pitanje je li svejedno tko će preuzeti Agrokor, Plenković je odgovorio: “Nećemo o tome sada razgovarati jer ima jako mnogo internih stvari koje kompanija mora riješiti, nije to na meni”, istaknuo je.

Premijer je poručio kako država ne može utjecati na neke stvari u privatnoj kompaniji kao što je to od koga će tražiti kredite, navodi N1.

Povratak na Net.hr