IZVANREDNA PRESICA

PLENKOVIĆ: ‘Rast BDP-a je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru! Kritike iz Rusije? Razočaran sam…’

Nakon objave o rastu BDP-a za 2,9 posto u prošlom tromjesečju, javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

Najbrži rast BDP-a u proteklih osam godina Hrvatska je zabilježila upravo u proteklom tromjesečju. To je ujedno i najbrži rast među 28 članica Europske unije. Na sve to osvrnuo se i premijer Andrej Plenković.

‘Vlada je zadovoljna takvim pokazateljima, oni jasno svjedoče da Hrvatska ide u dobrom smjeru, posebno smo zadovoljni što je trend rasta zabilježen u svim industrijama’, rekao je Andrej Plenković i dodao kako je to u skladu s njihovim ciljem od 3,7 posto za 2017. godinu s tendencijom daljnjeg rasta.

NAJBRŽI RAST BDP-a U ZADNJIH 8 GODINA: Državni zavod za statistiku objavio odlične podatke o gospodarstvu

Procedura prekomjernog deficita

Premijer kaže kako je to rezultat aktivnih mjera koje pridonose smanjenju proračunskog manjka te ujedno istupanja iz procedure prekomjernog deficita.

Plenković je konstatirao kako je ovo rezultat rada prošle vlade, ali i rezultat poruka političke stabilnosti koje se odašilju nakon parlamentarnih izbora.

Premijer je još jednom iskoristio priliku da se osvrne na cijelu priču oko kritika koje je dobio na račun izjava u Ukrajini. Tvrdi kako ne odstupa od mišljenja da Hrvatska svojim iskustvom mirne reintergacije Podunavlja može pomoći Ukrajini te da je razočaran pojedinim kritikama na svoj račun.

SJAJNE VIJESTI: Hrvatska ostvarila najbrži rast BDP-a u odnosu na prethodno tromjesečje od svih članica EU!

Ina-MOL

Upitan o mogućnosti kupnje MOL-ovog udjela u Ini, nakon što je Zsolt Hernady najavio kako bi ga mogli prodati na račun promjena upravljanja unutar Ine, Plenković je ponovio kako se na Inu gleda kao na tvrtku od starteškog značaja za RH.

Postavljeno je i pitanje veleposlanika u Moskvi, na što je premijer odgovorio kako razgovara o brojnim kandidatima za imenovanja u veleposlanstva diljem svijeta te kako s imenovanjima neće čekati predugo, što vrijedi i za Moskvu.

Upitan je bio i o odnosu s partnerskim Mostom koji ne odustaje od zamrzavanja rasta plaća državnim dužnosnicima. ‘Nismo promijenili stav’, kratko je odgovorio Plenković.

Povratak na Net.hr