ODGOVORIO MILANOVIĆU / Plenković o izboru za predsjednika Vrhovnog suda: 'Meni je bizarno ako je istina da je predsjednik pitao tko je ta osoba'

Kaže kako se o profesorici Turković nije govorilo jer se čuvao njen ugled

16.9.2021.
14:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije tijekom koje je još jednom poslao apel za cijepljenje.

"Ponovio bih apel sugrađanima, iskoristite sva ova cjepiva, vidite da je 93% preminulih iznad 60 godina. Tako možemo izbjeći nove zaraze, hospitalizacije i respiratore i time smanjujemo broj novozaraženih.

Isto tako, u školama molimo sve, bez obzira na privatne stavove, poštujmo stavove struke i epidemiologa i pomognimo svojoj djeci da što duže vodimo nastavu po modelu A, odnosno u razredima. To je važno za normalno obrazovanje i normalan život i želimo da djeca normalno dolaze u škole", poručio je Plenković.

'Ovo je sve već moglo biti iza nas'

Zatim je govorio o izboru za predsjednika Vrhovnog suda:

"Malo ćemo ponoviti tu abecedu. Profesorica Turković je već osam godina sutkinja Europskog suda za ljudska prava. Kada su se na Pantovčaku očito obavljale konzultacije oko predsjednika Vrhovnog suda, tada je očito veći broj ljudi bio kontaktiran. Jedna od osoba koju je Ured predsjednika kontaktirao, bila je profesorica Turković. Taj kontakt je bio dobar. Nije on to učinio jer smo mu mi rekli. Profesorica Turković, koja je ozbiljna, je osoba koja poštuje pravni poredak, poštuje načelo zakonitosti", rekao je Plenković.

Kaže kako se o profesorici Turković nije govorilo jer se čuvao njen ugled: "Meni je bizarno ako je istina da je predsjednik pitao tko je ta osoba. To govorimo zato da se prestane insinuirati u javnosti da je HDZ protiv nečega. Da je postojala osoba koja je išla preko javnog poziva i koja je ispunjavala sve uvjete, ovo bi sve već bilo iza nas", kazao je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali