Play ponuda

PLENKOVIĆ OPET NAREĐUJE MEDIJIMA / 'Na njima je da pitaju Milanovića zašto on vrijeđa. Tko govori o višegodišnjem scenariju izbora?

Image
Foto: Profimedia

Hrvatsku je pogodilo nekoliko prirodnih kriza, kao i pandemija, a cijepljenje ne ide onako kako bi trebalo

29.6.2021.
18:43
Profimedia
Play ponuda

Nakon što je jutros posjetio potresom pogođenu Petrinju, predsjednik Vlade Andrej Plenković poslijepodne posjetio je i Požeško-slavonsku županiju koju je nedavno pogodilo snažno nevrijeme i tuča.

U zgradi Županije sastao se sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Željkom Glavićem te drugim gradonačelnicima i načelnicima iz Županije.

"Rekli smo da u prethodnoj elementarnoj nepogodi da je na stambenim objektima bilo 7 i pol milijuna kuna šteta i zamolili smo za pomoć ovih žurnih šteta. Oko 65 milijuna štete je i na gospodarskim objektima kao i na automobilima i poljoprivrednim površinama", kazao je gradonačelnik Glavić.

Image
'ON RADI PRITISAK NA SUCE' /

Plenković optužio Milanovića da radi protiv zakona: 'HDZ je bio principijelan...'

Image
'ON RADI PRITISAK NA SUCE' /

Plenković optužio Milanovića da radi protiv zakona: 'HDZ je bio principijelan...'

Plenković: 'Ovo su velike štete'

"Cilj našega posjeta je da vidimo kakve su procjene šteta. Shvaćamo da uvid u situaciju još traje. Mi ćemo na Vladi u četvrtak donijeti prve odluke kako bismo pomogli u saniranju šteta i onda ćemo s vremenom nastojati dati dodatan doprinos kako bi se riješile sve štete", kazao je premijer Plenković.

"Trebat će ne jedna sezona, nego čak i dvije ili tri kako bi se sve saniralo. Ovo su velike štete i mi ćemo maksimalno pomagati. Sredstva ćemo kanalizirati i iz Županije pa će ih županica dalje davati."

'Tko to govori?'

Hrvatsku je pogodilo nekoliko prirodnih kriza, kao i pandemija, a cijepljenje ne ide onako kako bi trebalo, ali premijer smatra kako sve ide kako treba.

"Mi smo sada vidjeli sve nepogode, jedino tornado nije bio i nadamo se da neće tako da znamo kako reagirati. Trebat će još neko vrijeme da se i ovdje do kraja napravi analiza. Napravili smo rebalans proračuna i vidjeli ste da su sredstva tu. 34 milijarde kuna je do sada koštala covid-kriza, ali sve funkcionira - i plaće i mirovine."

"Nema ustavne krize, onaj koji govori taj govori krivo. Ići će treći poziv za predsjednika Vrhovnog suda i vidjet ćemo što će biti. Neću komentirati Milanovića, na medijima je da ga pitaju zašto on vrijeđa. Tko govori o višegodišnjem scenariju izbora? Ne vidim nikakvog razloga za to. Neće se ništa čudno dogoditi, Vrhovni sud će funkcionirati i država će funkcionirati. Nema tu drame", zaključio je premijer.

Play ponuda
Play ponuda