'PLENKOVIĆ NIJE DRŽAVA!'; Katarina Peović obrušila se na premijera i HDZ, ali i na nedavni prosvjed: / 'Iza toga stoji opasna udruga'

Radnička fronta prozivana je jer nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK; Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati

9.2.2021.
7:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović komentirala je prosvjed poduzetnika, kao i obvezne članarine u HGK.

“HDZ štiti državu iz drugačijeg razloga nego što Radnička fronta govori da je država jedina u mogućnosti zaštititi društvenu radničku većinu. To nije Plenkovićeva država, znam da to ljudi često ne mogu odvojiti. Plenković nije država”, rekla je Peović za HRT.

Peović je rekla da iza prosvjeda poduzetnika stoji opasna udruga koja zagovara liberaliziranje mjera samo u svom sektoru.

“Da je do tih poduzetnika koji su organizirali prosvjed, vjerojatno bismo imali stotine zaraženih dnevno. Mislim da je riječ o opasnim političkim stavovima jer su oni itekako krenuli u političku ofenzivu”, rekla je Peović.

Politički potez rigidne neoliberalne desnice

Osvrnula se i na imenovanje Martine Dalić na čelo Uprave Podravke.

“To kadrovsko rješenje šalje poruku da nije cilj održati proizvodnju, punu zaposlenost, povećati produktivnost, konkurentnost, nego je cilj osigurati bolje uvjete za jednu ekonomsku elitu, kojoj Dalić pripada. Gdje god smo imali takvo kadroviranje, imali smo isti scenarij, zatvaranje radnih mjesta, i ugrožavanje proizvodnje”, zaključuje Peović.

Radnička fronta prozivana je jer nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK. Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“To je bio politički potez jedne rigidne neoliberalne desnice, to je inicijativa Glasa poduzetnika da se razumijemo. Mi smo bili suzdržani, to je bilo na neki način u korist Mostovu prijedlogu. Riječ je o opasnom napadu na javni sektor. Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću”, rekla je Peović.

“Iza te inicijative koja je postavljena loše nije se komuniciralo što oni žele, iz toga na kraju proizlazi da će članarine biti plaćene iz proračuna, sada ćemo radnicima dodatno oduzimati novac”, dodala je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali