PLENKOVIĆ NEĆE UKRASTI BOŽIĆ: / 'Naći ćemo novac za isplatu božićnica državnim i javnim službenicima'

Image

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio kako će se do kraja godine iznaći sredstva za isplatu božićnica zaposlenicima državnih i javnih službi.

14.12.2016.
14:57
Play logo

A KOLIKO ĆE TO KOŠTATI? Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama dobit će božićnice

Image
A KOLIKO ĆE TO KOŠTATI? /

Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama dobit će božićnice

Image
A KOLIKO ĆE TO KOŠTATI? /

Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama dobit će božićnice

"U fazi smo razgovora sa socijalnim partnerima, sindikatima javnih i državnih službi. Očekujem nastavak tih razgovora u pozitivnom i konstruktivnom tonu i želim reći da će se, uz sav angažman i mogućnosti koje su na raspolaganju, do kraja ove godine, u koordinaciji Ministarstva financija, iznaći sredstva kako bi se isplatila božićnica državnim i javnim službenicima. Nadamo se, do kraja ove kalendarske godine", rekao je Plenković u uvodu sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i da će u ponedjeljak, 19. prosinca, u 10 sati u Vladi biti održan sastanak sa svim hrvatskim županima, odnosno Zajednicom hrvatskih županija, a nazočit će i predstavnici Udruge gradova i Udruge općina.

Sastanku će nazočiti cijela Vlada, a želja je, rekao je Plenković, dogovor o temeljnim smjernicama suradnje.

"Da zajednički budemo svjesni prioriteta na županijskim razinama. I da imamo jedan prirodan refleks potpore onim projektima koji su važni pojedinim dijelovima Hrvatske", rekao je predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ministara u tom smislu očekuje da se "dobro informiraju o tome što rade po pojedinim resorima i kako se može planirati suradnja u predstojećim godinama mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da, koliko mu je poznato, jako dugo takvog susreta, u tako širokom formatu, nije bilo. "Mislim da će nam to koristiti i pri planiranja budućih proračuna u godinama koje su pred nama", zaključio je.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo