PODRŠKA ANUŠIĆU I RADIĆU

PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA ŽUPANIJSKOG I OSJEČKOG HDZ-A: ‘Očekujem izborni trijumf u Osijeku i županiji’

‘Očekujem da trijumfiraju na lokalnim izborima 16. svibnja. Došli smo im dati potporu kako bi još jednom pokazali da je HDZ snažan u ovoj Županiji i Slavoniji’, rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković nakon sastanka s čelnicima županijskog i osječkog HDZ-a

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako očekuje da će kandidati HDZ-a za osječko-baranjskog župana i osječkog gradonačelnika Ivan Anušić i Ivan Radić trijumfirati na lokalnim izborima i da će to biti potvrda sjajnog rezultata s prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Nakon sastanka s čelnicima županijskog i osječkog HDZ-a Plenković je u četvrtak kazao da je, sa suradnicima, došao “dati snažnu podršku Ivanu Anušiću za još jedan mandat na dužnosti župana i Ivanu Radiću, u kampanji za osječkog gradonačelnika”.

PLENKOVIĆ U KARLOVCU: ‘Ako se gledaju postignuća, HDZ-ovi kandidati bit će izabrani u prvom krugu’

‘Očekujem trijumf’

Smatra kako je Anušić u protekle četiri godine pokazao da, u suradnji s Vladom, odlično vodi Županiju, u kojoj se kao i u drugim slavonskim županijama realizira projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” koji je “postao okosnica razvoja istoka Hrvatske”. Ističe kako Ivan Radić “u ovoj kampanji pokazuje viziju, rješenja, ali i novu energiju za grad Osijek”.

“Očekujem da jedan i drugi trijumfiraju na lokalnim izborima 16. svibnja. Došli smo im dati potporu kako bi još jednom pokazali da je HDZ snažan u ovoj Županiji i Slavoniji i da sjajan rezultat od osam saborskih mandata u 4. izbornoj jedinici od prije samo desetak mjeseci, dobije svoju potvrdu među biračima na lokalnim izborima”, poručio je Plenković.

DOMOVINSKI POKRET RASPALIO PO VLADAJUĆOJ STRANCI: ‘Plenkovićev HDZ nije Tuđmanov HDZ! Oni su – KKK!’

Stalan dijalog sa Županijama

Naglasio je da je Vlada politikom ravnomjernog regionalnog razvoja pokazala kako osigurati veća sredstva županijama, gradovima i općinama, a kroz stalan dijalog sa Županijama realiziraju se konkretni projekti sredstvima državnog proračuna, EU fondova ili aktivnostima javnih poduzeća.

Na upit novinara hoće li Vlada ubuduće podupirati suzbijanje komaraca na ovome području Plenković je podsjetio kako je Vlada već i ranije pomagala jer je to problem ne samo ovdje nego i u drugim kontinentalnim županijama.

Očekujem da ćemo imati odličnu suradnju s novim gradonačelnikom i županom ali će nadležna ministarstva, prije svih Ministarstvo zdravstva i ostale službe, učiniti maksimum da se potrebne aktivnosti poduzmu na vrijeme kako bi se izbjegle invazije komaraca kakve su Osječani znali doživljavati, istaknuo je Plenković.

Zahvalivši premijeru i predsjedniku stranke na podršci Anušić je najavio kako će problem komaraca, nakon izbora, Županija, gradovi i općine rješavati “jednim strateški planiranim projektom, kojim će se problem komaraca riješiti zauvijek”.

Kandidat za osječkog gradonačelnika Ivan Radić ocijenio je kako je Osijek umoran od podjela i svađa te da Osijeku treba suradnja na projektima koji se planiraju raditi u iduće četiri godine poput izgradnje novog KBC-a vrijednog dvije milijarde kuna, ili rekonstrukcije osječke Zračne luke.

BUDUĆNOST OSIJEKA SVELA SE NA LETEĆE KRVOPIJE: ‘Mi smo taoci. Komarci nam dolaze iz mjesta gdje je HDZ na vlasti’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr