IZBORI U HDZ-U

PLENKOVIĆ NAJAVIO SUČELJAVANJE: ‘Moj stožer radi u komunikaciji s predstavnicima medija, to će sigurno biti idućega tjedna’

Plenković uoči izbora u HDZ-u: ‘Sučeljavanja će biti. Moj stožer radi u komunikaciji s predstavnicima medija koji su zainteresirani, to će sigurno biti idućega tjedna’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je u Prelogu najavio da će se sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a održati idućeg tjedna i da je njegov stožer u komunikaciji s predstavnicima zainteresiranih medija.

Odgovarajući na prozivke kandidata za predsjednika stranke Mire Kovača da ni treći dan službene izborne promidžbe u HDZ-u još nema dogovora o njihovu sučeljavanju, Plenković je rekao da “čuje samo neke vapaje gospodina Kovača”.

“Vidim nekako da se taj tim osipa polako. Sučeljavanja će biti. Moj stožer radi u komunikaciji s predstavnicima medija koji su zainteresirani, to će sigurno biti idućega tjedna. Prema tome, kada dođe vrijeme, to će se dogoditi”, rekao je Plenković u Prelogu uoči predstavljanja tima “Odvažno za Hrvatsku”.

KOVAČ POZVAO PLENKOVIĆA NA SUČELJAVANJE: ‘Danas je prvi dan kampanje. Neka bude odvažan i predloži vrijeme i mjesto’

Nabacivanje floskulama

Smatra da bi za članice i članove HDZ-a bilo dobro da vide nešto više osim “floskula koje se nabacuju”, rekao je i dodao da o programu “alternativaca” do sada ništa nije mogao pročitati niti čuti.

Na pitanje kako komentira Kovačeve prozivke da bježi od odgovornosti za rezultate proteklih izbora, uzvratio je protupitanjem – misli li novinar na pobjedu na parlamentarnim izborima 2016. te na sve uspjehe Vlade jer za to “apsolutno preuzima svu odgovornost”. Što se tiče daljnje suradnje s Kovačem, Plenković je rekao da vjeruje kako će svi članovi HDZ-a biti dobrodošli.

KOVAČ ‘OPLEO’ PO PLENKOVIĆU: ‘Spreman sam na sučeljavanje s njim. Ako više voli Bruxelles, može i tamo na francuskom ili na nekom drugom’ 

Želi razgovarati o programu

Upitan misli li da će takva retorika utjecati na izborne rezultate, ponovio je da ova kampanja HDZ-u treba biti poticaj da se okupe, iznjedre ideje i raspravljaju o programima. “Ja bih rado razgovarao o mojem programu i programu mojih kolega, to je ozbiljan i opširan dokument i svugdje ga promoviramo. Kada alternativni tim, i ako uopće, predstavi program, možemo kazati nekoliko riječi i o tom programu, a što se mene tiče mi ćemo kao i do sada raditi na jedinstvu stranke i okupljanju”, rekao je.

Plenković tvrdi da predvodnici okupljanja neće biti oni koji su se potrudili da stranka možda ostvari nešto slabiji rezultat na europskim izborima od očekivanja ili oni koji nisu bili angažirani u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Miro Kovač prozvao je danas Plenkovića da bježi od odgovornosti za izborne neuspjehe “kao vrag od tamjana”, da je pod njegovim vodstvom “ubijen pobjednički duh u HDZ-u” te se  požalio da ni treći dan službene izborne promidžbe u HDZ-u još uvijek nema dogovora o njihovu sučeljavanju. Plenkovića je prozvao da je slagao gubitničku listu za Europski parlament i prisilio bivšu predsjednicu da promjeni svoju politiku.

MIRO KOVAČ OPET ŽESTOKO KRITIZIRAO PLENKOVIĆA: ‘On bježi od odgovornosti kao vrag od tamjana’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr