REAKCIJA NA KRITIKE

PLENKOVIĆ NA VLADI: ‘Nije mi jasno otkud dvojbe oko naših izjava o presudi šestorci’

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade reagirao na kritike koje su dobili s obzirom na komentare na hašku presudu.

“Kada je riječ o presudi šestorci, još jednom sam jasno izrazio sućut i žaljenje žrtvama svih zločina u BiH svih nacionalnosti. Nije mi jasno zbog čega su postojale dvojbe oko naših izjava o presudi šestorci. Nikada nije bilo upitno poštujemo li presude Haškog suda, ali imamo pravo biti nezadovoljni njihovim pojedinim dijelovima. Imamo pravo dati svoje ocjene i stavove”, kazao je danas premijer Plenković na samom početku sjednice Vlade.

Potom je rasprava krenula na temu minimalca.

“Svjesni smo da je minimalna plaća i dalje niska, zbog toga je naš cilj povećati udio minimalne plaće u prosječnoj na 50 posto”, kazao je na Vladi ministar rada Marko Pavić govoreći o izmjenama Zakona o minimalnoj plaći i paketu mjera za povećanje zapošljivosti.

“Ovaj paket je rezultat socijalnog dijaloga. Minimalac drugi put dižemo za pet posto. Po visini minimalca nalazimo se negdje u sredini Europske unije”, dodao je pritom ministar.

Podsjetio je kako rad nedjeljom i blagdanima te noćni rad nisu uključeni u minimalac već se takav rad mora posebno naplatiti.

Povratak na Net.hr