Premijer Andrej Plenković rekao je u petak da je njegov nedavni razgovor s predsjednikom države Zoranom Milanovićem bio "korektan" i "tračevima" nazvao medijska izvješća po kojima mu je Milanović "pametovao i docirao".

Neki mediji su u petak prenijeli da je Milanović prilikom davanja mandata za sastavljanje vlade "docirao i pametovao" Plenkoviću, između ostalog o ulozi Nacionalnog stožera civilne zaštite koji upravlja koronakrizom.

Ne navodeći na koga misli, Milanović je kasnije "ozbiljnim primitivizmom" nazvao to da netko prepričava razgovor dvojice ljudi u četiri oka.

Komentirajući reakciju predsjednika, Plenković tvrdi da nitko od njegovih suradnika nije komentirao razgovor za koji kaže da je bio "korektan".

'Razgovor je bio korektan'

"Meni je uopće nejasno što se tu zbiva, nitko od nas ništa nije komentirao niti je taj razgovor iza zatvrenih vrata bio nešto posebno neobičan. Sve što sam imao reći rekao sam na konferenciji za novinare i meni to zapravo djeluje sve skupa smiješno", izjavio je Plenković novinarima u Bruxellesu.

"Jedino što je jučer bilo bitno jest donijeti potpise i dobiti mandat za sastavljanje vlade. To je ono što se i dogodilo, a sve drugo mi je više na razini ni na čemu utemeljenih tračeva...Ne vidim tu nikakav problem, razgovor je bio korektan, barem kako sam ga ja doživio", dodao je.

Plenković u Bruxellesu sudjeluje na europskom samitu na kojem traju teški pregovori o višegodišnjem proračunu i planu za oporavak od epidemije koronavirusa.