KOD SVETOG OCA

PLENKOVIĆ KOD PAPE POVEO I PUNICU, NO TO MU NIJE NAJČUDNIJI POTEZ: ‘Tamo je dokazao da podilazi Crkvi’

Premijer Plenković proteklog vikenda bio je u službenom posjetu Vatikanu, a tom je prilikom na susret sa Svetim Ocem poveo i svoju suprugu, Anu Maslać Plenković, djecu, Maria i Milu te svoju punicu, Dubrovkinju Milu Maslać.  Plenković je tako postao prvi hrvatski dužnosnik koji je na prijem kod pape poveo punicu.

Dubrovkinja Mila Maslać se, za vrijeme trajanja prijema držala diskretno, uz kćer, a obje su bile odjevene u crno te su imale istobojni veo preko glave, navodi Slobodna Dalmacija.

Plenković je do sada prvi hrvatski dužnosnik koji je na prijem kod pape poveo punicu, no bivši veleposlanik u Vatikanu, Ivica Maštruko, ističe kako Plenkovićev potez zapravo i nije neuobičajen.

“Premijer Plenković je, kao i svaki gost tog ranga, mogao povesti članove svoje obitelji na audijenciju. Nakon razgovora s Papom u četiri oka uobičajeno se predstavlja obitelj, kao i ostali članovi delegacije. Mogao je premijer tako povesti svoju mater, punicu ili nekog trećeg člana obitelji”, rekao je Maštruko.

Međutim, umirovljeni hrvatski diplomat i dobar poznavatelj prilika i običaja u Vatikanu, ističe kako se jedan drugi događaj koji se dogodio na prijemu kod pape u Vatikanu zapravo mogao okarakterizirati kao neobičan.

“Kad smo već kod posjeta, daleko je neuobičajenija premijerova izjava da je s papom Franom razgovarao o beatifikaciji kardinala Alojzija Stepinca. To je pitanje čisto unutarnja stvar Crkve i vatikanske politike, a ne nikako svjetovne. Po meni, tu se htjelo poslati poruku vjernicima u Hrvatskoj i na neki način podilaziti Katoličkoj crkvi ovdje”, izjavio je Maštruko.

Plenkovićeva punica inače je, zaposlena u dubrovačkom Centru za socijalnu skrb, a po njoj su premijer i njegova supruga Ana dali ime kćeri rođenoj u veljači ove godine u Zagrebu.

Isto tako njihov dvogodišnji sin Mario nosi ime po Plenkovićevu ocu, po struci profesoru komunikoloških znanosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr