OBJASNIO SVOJ GOVOR

PLENKOVIĆ JE NA SKUPU PRED ANGELOM MERKEL BIO NEOBIČNO GLASAN, SADA JE OTKRIO ZAŠTO: ‘Imam ja dosta tih dimenzija…’

Na opasnosti nacionalizma upozorila je i Angela Merkel, a onda je Plenković bio još određeniji

U neuobičajeno euforičnom tonu, u svom govoru u Ciboni, Plenković se nije obračunavao sa SDP-om nego je, po svemu sudeći, poslao jasnu poruku unutarstranačkoj oporbi.

MERKEL I WEBER SA SKUPA HDZ-a POSLALI JASNU PORUKU NACIONALISTIMA: ‘Nećete biti dio moje većine u EU parlamentu’

Oštra poruka unutarstranačkoj oporbi

U svom govoru je i Merkel upozorila na opasnosti nacionalizma koji uništava Europu. No, Plenković je bio znatno određeniji. Nakon što je hvalio HDZ, prvo je jasno poručio – “HDZ je najjači kada samostalno izlazi na izbore, bez koalicija, i kad bira vlastite zastupnike u Europski parlament!”, rekao je.

Nakon nabrajanja uspjeha njegove stranke jasno je upozorio: “Hrvatski narod suočen je s onima koji su otkrili suverenizam 30 godina nakon što se Hrvatska izborila za samostalnost, koji govore o EU-u, procesu europeizcije i funkcioniranju Europske unije. Nisu napravili ništa, ne samo zato što tada nisu politički postojali nego i zato što ništa ne znaju”, grmio je Plenković.

“To su naši protivinci, to su oni koji demagoški, izolacionistički i egoistički žele zbuniti hrvatske birače, upravo birače HDZ-a, a mi smo dovoljno jaki da im pokažemo tko smo mi, tko je snaga a tko su oni koji neće prijeći izborni prag za tjedan dana” rekao je.

‘Imam dosta dimenzija’

Dan kasnije za RTL je smireno objasnio govor.

“Što se tiče mog govora, moramo malo dati energije. Imam dosta tih dimenzija pa ovisno je li službeni sastanak, uvodni skup ili predizborni, prilagođavam se onome što ljudi žele”, rekao je.

 

 

 

Povratak na Net.hr