banner

RAZMATRA SE

DJECI ĆE SE PRODULJITI ZIMSKI PRAZNICI? Jeste li primijetili što je premijer izjavio?

Premijer Plenković je kazao kako se razmatra mogućnost produljenja zimskih školskih praznika za još tjedan dana nakon Sveta tri kralja

Predstavljajući nove, rigoroznije epidemiološke mjere, premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je moguće da se zimski školski praznici produlje.

“Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i ministrom zdravstva Vilijem Berošem predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produlji za još jedan tjedan, kako bismo nakon eventualnih druženja koja se mogu dogoditi u obiteljskom krugu u vrijeme blagdana osigurali još jedan dodatni tjedan, što je dobro s epidemiološkog aspekta”, rekao je premijer.

KOORDINATORICA ZA OBRAZOVANJE: ‘Gdje ima potrebe, prijeći će se na online nastavu. Praznici ostaju u dogovorenom terminu’

Fakultetima preporučena online nastava

Dodao je kako sustav obrazovanja ima poseban režim koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka.

“Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima”, kazao je premijer Plenković.

Premijer je također ustvrdio kako je svaki boravak s nekim na večeri, fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku luksuz koji nije nužan.

“Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, da nije posao ili obrazovanje, u ovom trenutku je nebitno”, naglasio je.

FUCHS OTKRIO HOĆE LI SE MIJENJATI REŽIM NASTAVE: ‘Nastavit ćemo na ovaj način, mislimo da je to dobro’

Povratak na Net.hr