BIT ĆE I ŽENA!

PLENKOVIĆ IPAK SASTAVLJA MJEŠOVITI TIM: ‘To ne bih bio ja kada ne bi bilo nekoliko kolegica u Vladi’

Prije odlaska na Pantovčak, gdje se točno u podne treba susresti s predsjednicom Republike i donijeti joj na uvid potpise podrške saborskih zastupnika, šef HDZ-a Andrej Plenković kazao je da bi Vlada mogla biti formirana već do sljedećeg ponedjeljka.

”Znate da je predsjednica sazvala Sabor u petak popodne. Postoji cijeli niz formalnih odluka koje se moraju donijeti. Dogovorit ćemo se ovaj tjedan o dinamici daljnjeg tijeka sjednice Sabora”, prenosi N1 izjavu predsjednika HDZ-a i budućeg mandatara.

NI HASANBEGOVIĆ JOŠ UVIJEK NIJE OTPISAN: Plenković danas počinje razgovore s budućim ministrima, sigurna su tri imena

“Žaloste me procjene da ih ne bi bilo”

Plenković ponovno nije želio govoriti o imenima budućih ministara, ali je odbacio nagađanja da u njegovu kabinetu neće biti žena.

”Razgovarat ćemo o sastavu Vlade tijekom ovih dana. Bit će i žena. Žaloste me procjene da ih ne bi bilo. To ne bih bio ja kad ne bi bilo nekoliko kolegica u Vladi”, rekao je šef HDZ-a.

VIŠE NEĆEMO IMATI 20 MINISTARSTAVA: Plenković otkrio promjene u Vladi i još nekoliko zanimljivosti

Ivana Maletić, Nina Obuljen i… i…?

U dosadašnjim spekulacijama o sastavu buduće Vlade isključivo se spominjala muška ekipa. Najizvjesnija je iz ‘ženske kvote’ bila Plenkovićeva kolegica iz Europskog parlamenta Ivana Maletić koja je navodno ipak sklonija ostanku u Bruxellesu. Od ostalih imena potencijalnih ministrica iz kuloara je još jedino doprlo ime Nine Obuljen koja je navodno u užem izboru za ministricu kulture.

Imena drugih žena – kandidatkinja za mjesta u Vladi nisu bila spominjana.

BORBA ZA MJESTO MINISTRA KULTURE: Je li ovo nasljednica Zlatka Hasanbegovića?

“Tijekom jutra stižu potpisi iz Mosta i na Pantovčak ću ići s više od 90 potpisa”, izjavio je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan kada stižu potpisi iz Mosta te s koliko njih će ići kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima kako će predsjednik HDZ-a s minimalno 91 potpisom potpore otići predsjednici Republike. Najavio je da će u petak na konstituirajućoj sjednici Sabora, nakon izbora predsjednika parlamenta, biti doneseno nekoliko zakona vezanih uz ustrojstvo Vlade te zakoni koje je u svojim točkama predložio Most. Smatra i da će ministri i novi premijer u Saboru biti potvrđeni početkom sljedećeg tjedna.

Povratak na Net.hr