PLENKOVIĆ IMA VEĆINU? Podržat će ga dosadašnji partner lijeve koalicije: / 'Novi izbori ne bi donijeli ništa novo'

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, potvrdio je da će podržati nove ministre koje će premijer Andrej Plenković uskoro predložiti Saboru.

28.5.2017.
8:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako Plenković bude imao podršku svih zastupnika koji su glasovali protiv opoziva ministra financija, uz glas predsjednika HSU-a, Plenković će imati 77 glasova, jedan više od potrebnog za većinu.

'Novi izbori ne bi donijeli ništa novo. Živi zid bi mogao dobiti nekoliko mandata više, Most nekoliko manje, HDZ bi se raskolio na ultradesno i umjereno desno krilo, a naša koalicija SDP, HSS i HSU dobila bi nešto manje. HNS bi također dobio nešto manje. Ništa značajno ne bi se dogodilo i opet bismo se prebrojavali na isti način kako se to i sada radi', kaže Hrelja i dodaje da je dobio signale za razgovor iz HDZ-a.

On će podržati Plenkovićevu Vladu, a Vlada će zauzvrat riješiti neka pitanja umirovljenika, kao što su dopunsko, zdravstveno, mirovinsko i pitanje socijale, objasnio je Hrelja, piše Jutarnji.

Plenković je na suradnju pozvao i HNS, IDS i HSS i ponudio im i četiri nepopunjena ministarstva kao dogovor o suradnji. IDS takvu suradnju i dalje odbija. Objašnjavaju da koalicija s desnim strankama i dalje ne dolazi u obzir.

HSS još uvijek ima podijeljeno mišljenje: dok predsjednik stranke Krešo Beljak kaže da pet zastupnika neće osigurati novu većinu, Stipe Gabrić Jambo ipak poziva na podršku Plenkovićevoj Vlade, također objašnjavajući to da zemlji ne trebaju novi izbori.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali