NAŠ SVIT

PLENKOVIĆ I BEROŠ OPET PREKRŠILI EPIDEMIOLOŠKE MJERE? No, gore od toga je s kim su se družili na Hvaru

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš otvorili su novouređeno igralište u Plenkovićevom rodnom Svirču, a s njima je u društvu bila i Danica Baričević, koja je upletena u nekretninsku aferu

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš posjetili su Hvar. Uobičajen predizborni posjet protekao je u sjeni nepridržavanja epidemioloških mjera i druženja s članovima stranke koji imaju afere s nekretninama.

Naime, HDZ Jelsa je na svojoj Facebook stranici objavio fotografije u Plenkovićevu rodnom Svirču na kojima se premijer i ministar zdravstva druže s građanima i Danicom Baričević, istaknutom članicom HDZ-a i kandidatkinjom za Sabor koja ima legaliziranu vilu na zemljištu koje se i dalje u katastru vodi kao pašnjak, maslinik i vinograd. Štoviše, s građevinom se često hvalila na društvenim mrežama, a ondje su boravili brojni HDZ-ovci.

UGLEDALA SE NA KUŠČEVIĆA? HDZ-ovka na listi za Sabor se hvali kamenom vilom koja se vodi kao pašnjak

U KATASTRU JE TO PAŠNJAK: Vila kojom se hvali HDZ-ovka s Brača bespravno je sagrađena; Služila je kao okupljalište HDZ-ovaca

Trljaju se rame o rame

Na jednoj fotografiji istaknuti HDZ-ovci se trljaju rame o rame, ne pridržavajući se epidemioloških uputa o držanju razmaka, dok se na drugoj druže s djecom na novouređenom igralištu, također bez distance. Podsjećamo na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o ponašanju na dječjim igralištima.

“Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće”, piše na Vladinoj stranici koronavirus.hr.

Foto: Facebook/HDZ Jelsa

Već viđene poruke

Lokalni HDZ je, čini se bio jako razdragan Plenkovićevim dolaskom. Stoga nisu mogli propustiti priliku da ponovno pošalju poruke kakvih smo se iz HDZ-a ovih dana već naslušali.

“Ovim putem drago nam je da je i osobno došao dati podršku, i pokazati kako nije vrijeme za eksperimente, nego za iskusne i stručne ljude koji mogu konkurirati na nacionalnoj i međunarodnoj razini! Ne dopustimo da zbog eksperimenata u ovo krizno vrijeme opet dobijemo državnika koji ne poštuje odluke Sabora, najvišeg tijela demokracije u Hrvatskoj, odnosno osobe kojoj je diktator Josip Broz Tito iznad našeg prvog predsjednika suverene i samostalne Republike Hrvatske Franje Tuđmana. I upravo zato, u nedjelju, zaokružite listu broj 9. i izaberite našeg Vilija, naš svit, naše otočane i sigurnu Hrvatsku!”, poručili su iz HDZ-a Jelsa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr