SAMOUVJERENI MANDATAR

PLENKOVIĆ: ‘Izbor ministara bit će samo moj! Tepeš u EU parlamentu? Nije na meni da odlučim je li to primjereno’

Mandatar Andrej Plenković ponovio je danas ujutro da je odgovornost za odabir ministara na mandataru i da nikakvih pritisaka na njega u vezi s tim nema.

“Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na Predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Hrvatskom saboru”, rekao je Andrej Plenković za N1 u petak ujutro prilikom dolaska u sjedište stranke uoči sjednice kluba zastupnika i konstituirajuće sjednice Sabora koja će se održati poslijepodne.

TKO JE NOVI MANDATAR? Zanimljivi detalji iz privatnog i političkog života budućeg premijera Andreja Plenkovića

“Ovo je normalna procedura”

“Nema nikakve nervoze, ovo je normalna procedura, idemo fazu po fazu,” rekao je na pitanje novinara ima li nervoze u stranci.

Plenković je u četvrtak najavio da će imena ministara biti poznata sljedećeg tjedna te, na pitanje novinara smatra li pritiscima na njega kritike vezane uz moguću kandidatkinju za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, rekao kako na njega nema pritisaka ni od koga i da će ministri biti oni za koje se on odluči.

NEOČEKIVAN IZBOR: Odlukom da Brkić bude potpredsjednik Sabora Plenković skresao krila Hasanbegoviću

“Odlazak Tepeša u Europarlament je činjenica”

Komentirao je u petak i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament, nakon što je on dao ostavku na mjesto eurozastupnika.

“Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica”, rekao je.

“Je li primjereno, nije na meni da odlučim”, dodao je na pitanje novinara je li primjereno da Tepeš sa samo 774 glasa bude zastupnik u Europskom parlamentu.

NITKO GA NE ZOVE: Tepeš ne zna hoće li umjesto Stiera ili Plenkovića u EU parlament

Povratak na Net.hr