banner

ODRŽAO JE RIJEČ

PLENKOVIĆ DOLAZI U VARIVODE! Odat će počast ubijenim srpskim civilima, a potom otići na još jedno mjesto stradanja

Na komemoracijama za ubijene srpske civile u Varivodama i Gošiću nazočit će premijer Andrej Plenković, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice te, vjerojatno, i predstavnici sedam veleposlanstava

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji za devetero ubijenih srpskih civila u Varivodama pored Kistanja, koja će se održati u ponedjeljak u 11 sati u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Općine Kistanje, javlja N1. Skupu će nazočiti i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice, a najavljen je i dolazak predstavnika sedam veleposlanstava.

PLENKOVIĆ PORUČIO: ‘Izgledno je da bih krajem rujna otišao u Varivode’; MJEŠTANI: ‘Dođi, brate, da te pogostimo k’o prijatelja’

Komemoracija se održava u spomen na Dušana Dukića (59), Špiru Berića (55), Jovu Berića (75), Jovana Berića (56), Radivoja Berića (69), Mariju Berić (69), Milku Berić (67), Marka Berića (82) i Mirka Pokrajca (84) iz Varivoda, koji su 28. rujna 1995. ubijeni hicima iz neposredne blizine na svojim kućnim pragovima.

Nakon komemoracije, uzvanici će se uputiti u selo Gošić kako bi oko 12.30 odali počast Savi Boraku (70), Vasilju Boraku (68), Grozdani Borak (75), Mariji Borak (81), Kosovki Borak (77), Milki Borak (75), Dušanu Boraku (56) i Gojku Ležaiću (65), koji su ubijeni dan prije pokolja u Varivodama. Svi ubijeni su civili, a u selu uopće nije bilo ratnih aktivnosti. Za te zločine do danas nitko nije osuđen.

 

Povratak na Net.hr