MOST VJERODOSTOJNO UCJENJUJE

‘NEMA NIKAKVIH PROBLEMA’: Plenković spreman Petrovu dati mjesto prvog potpredsjednika, na konzultacije ne nosi potpise

Mediji su jučer objavili kako se Boži Petrovu, odnosno Mostu, ne sviđa ideja da šef te stranke bude tek jedan od četiri potpredsjednika pa je šef HDZ-a Plenković danas odlučio smiriti kolege. Plenković je rekao da danas ne nosi potpise, već da se radi o inicijalnim konzultacijama.

MOST ODBIJA PLENKOVIĆEV PLAN? ‘Božo ne želi biti tek jedan od četiri potpredsjednika’

Naime, iako nije čuo da se Petrov požalio na tretman, Plenković ne vidi problem da Petrovu ustupi mjesto prvog potpredsjednika Vlade, javlja N1.

‘Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može imenovati jednu osobu za prvog potpredsjednika, tu nema nikakvih problema’, rekao je Plenković.

Svakodnevni pregovori

Spreman je na svakodnevne pregovore s Mostom i manjinama.

‘Pregovori s manjinama će trajati svaki dan, kao i s Mostom. Do 16. listopada želimo biti spremni za prvu sjednicu Sabora, i da imamo novi sastav Vlade’, rekao je šef HDZ-a.

Danas počinju konzultacije na Pantovčaku, a nakon što sasluša sve predstavnike stranaka, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obratit će se javnosti u 16 sati.

SASTAVLJANJE VLADE: Predsjednica u 12 sati na Pantovčaku započinje prve konzultacije

Butković: Pregovori moraju biti kratki i efikasni

Tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu kako pregovori oko sastavljanja vlade moraju biti efikasni i trajati kraće nego prošli put.

“Treba dogovoriti program, neke detalje, to je dobro i zbog grešaka koje su se radile u prošlosti. Pregovori moraju biti efikasni i moraju trajati kraće nego prošli put”, izjavio je Butković novinarima uoči početka sjednice Vlade.

Upitan što očekuje od konzultacija kod predsjednice Republike, odgovorio je kako je to nešto što se mora obaviti. Pregovori još traju, uskoro će se podnijeti potpisi, a procedura ide normalno, kazao je.

Butković nije želio komentirati hoće li biti promjena u njegovom ministarstvu, ustvrdivši kako vlada mora biti efikasna, a “ministarstva strukturirana i prilagođena problemima i činjenici da imamo puno problema i u 2017. godini, koji nam dolaze na naplatu”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr